Više nema nade

Prekinuta potragu za nestalim zrakoplovom u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala

Hina

Sala je ove zime prešao iz Nantesa u redove Cardiff Cityja/Foto REUTERS

Sala je ove zime prešao iz Nantesa u redove Cardiff Cityja/Foto REUTERS

Unatoč uloženim naporima nismo uspjeli pronaći nikakve tragove zrakoplova, pilota ili putnika. Pregledali smo sve dostupne informacije te uz saznanje kakva je oprema za slučaj opasnosti bila u letjelici donijeli tešku odluku o prekidu potrage«, objavio je u svom priopćenju kapetana Davida Bakera upravitelja luke u Gurnseyju, a prenijela je tamošnja policija.



LONDON U četvrtak poslijepodne obustavljena je potraga za zrakoplovom u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je nestao s radara u ponedjeljak navečer, kad se nalazio iznad La Manchea na letu od Nantesa do Cardiffa, objavila je policija s otoka Guernesey u Engleskom kanalu. 


»Unatoč uloženim naporima zračnih snaga i spasilačkih službi Kanalskih otoka, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, koji su pretražili područje od oko 1700 kvadratnih milja (oko 4403 kvadratnih kilometara), a veći dio prošli i više puta, unatoč pregledanim podacima s mobilnih telefona i satelitskih slika, nismo uspjeli pronaći nikakve tragove zrakoplova, pilota ili putnika. Pregledali smo sve dostupne informacije te uz saznanje kakva je oprema za slučaj opasnosti bila u letjelici donijeli tešku odluku o prekidu potrage«, objavio je u svom priopćenju kapetana Davida Bakera upravitelja luke u Gurnseyju, a prenijela je tamošnja policija.


Baker je istaknuo kako je bilo više od 24 sata kontinuirane potrage te 80 sati ukupno, a u akciji su bila uključena tri zrakoplova, pet helikoptera te dva broda za spašavanje, uz pomoć ostalih plovila koja su prolazila tim područjem.




Šanse za preživljavanje nestalog pilota i nogometaša su u ovom trenutku ocijenjene iznimno malima, gotovo ravnima nuli.


Baker je u svojoj objavi izrazio suosjećanje s obiteljima pilota Davida Ibbotsona i 28-godišnjeg nogometaša Emiliana Sale koji se, nakon oproštaja s bivšim suigračima u Nantesu, trebao pridružiti svom novom klubu, engleskom premierligašu Cardiff Cityju.


»Iako je službena potraga završena, slučaj ostaje otvorenim te ćemo komunicirati sa svim plovilima i letjelicama u području pretrage da i dalje obrate pozornost na moguće ostatke zrakoplova. To ćemo nastaviti raditi bez vremenskog ograničenja«, zaključio je David Baker u svom priopćenju.