Ri-mercato

Poznata imena igrača koji neće početi pripreme nogometaša “Rijeke” za novu sezonu

Ivan Volarić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Hristov je kroz pripremne utakmice dobio priliku pokazati da nije »bofl roba«. Josip Ivančić također je u situaciji da se mora dokazati, ali je po svemu sudeći ispucao sve prilike na Kantridi. Bit će upućen na posudbu 

ODLAZEMarko Vešović (Torino)Alex (Espanyol)Goran Cvijanović (istek ugovora)Drago Gabrić (istek ugovora)Domagoj Pušić (istek ugovora) MOGUĆI ODLASCIIvan TomečakMarin LeovacIvan Močinić DOLAZERoman Bezjak (Ludogorec)Simon Sluga (Lokomotiva)*Zoran Kvržić (Spezia)* MOGUĆI DOLASCI Mato Miloš (Spezia)*

*Povratnici s posudbe iz drugih klubova



    Puno prometnije je u ovom periodu uoči formalnog početka »mercata« na planu igračkih odlazaka. Na Kantridi su se već zahvalili nekim igračima poput Gorana Cvijanovića. Bivši slovenski reprezentativac odigrao je nekoliko zapaženih partija prošle jeseni (u paru s Jajalom), no kako su se oporavljali riječki veznjaci (Močinić) i dovođena pojačanja na toj poziciji (Radošević, Bradarić), počeo je padati u drugi plan. Na proljeće je bilo jasno da ga Kek više ne vidi u svojim nacrtima momčadi pa je sukladno tome očekivano i što u klubu nisu aktivirali opciju o produženju suradnje u njegovu ugovoru. Osim Cvijanovića, svoju riječku epizodu vrlo vjerojatno su zaključili crnogorski reprezentativac Marko Vešović i Španjolac Alex. Vešoviću je istekla posudba iz »Torina« s kojim ima još dvogodišnji ugovor. Njegova želja je okušati se negdje u inozemstvu ili probati nametnuti u »Torinu«. Na Kantridi su tu nemoćni i idućih dana se očekuje i službeni oproštaj. Za razliku od Vešovića, kojega bi na Kantridi rado zadržali, u slučaju Španjolca Alexa situacija nije baš takva. Nesporni znalac, svojevremeno najbolji igrač Europskog prvenstva za mlade nogometaše, nije se najbolje snašao u HNL okvirima. Teški tereni s puno duela i agresije definitivno nisu išli u prilog finom igraču koji je pritom istekom sezone morao na operaciju trbušnog zida.       


Pušić i Gabrić »out«


    – Tijekom ovoga tjedna sjest ćemo s njegovim zastupnicima i porazgovarati što i kako dalje, iako smo bliže tome da dođe do rastanka – tumači zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance. 


    Taj rastanak u onom pravnom formalnom okviru neće biti zahtjevan budući da ovoga ljeta ionako istječe Alexova posudba iz »Espanyola«. Puno teže bilo bi raskinuti suradnju s, primjerice, bugarskim nadapačem Ventsislavom Hristovom koji je ovoga proljeća više igrao za kombiniranu, nego prvu momčad »Rijeke«. Stigao je ozlijeđen pa odigrao nekoliko utakmica, a onda se opet ozlijedio. Kek nije baš najzadovoljniji njegovim zalaganjem na treningu, odnosno njegovim poimanjem profesionalnog bavljenja nogometom pa se ni njegov ostanak ne može smatrati najsigurnijim raspletom. Uostalom, da je Hristov ono što su na Kantridi mislili kada su ga zimus dovodili, ne bi po žurnom postupku angažirali drugoga napadača sličnoga profila – Romana Bezjaka. 


    – Hristov je igrač pod ugovorom s »Rijekom« i normalno počinje pripreme, kao i svi drugi igrači – kratko je njegov status prokomentirao Mance. Očito je Hristov dobio još jednu priliku kroz pripremne utakmice pokazati da nije »bofl roba«. Drugi napadač Josip Ivančić također je u situaciji da se mora dokazati, ali je po svemu sudeći ispucao sve prilike na Kantridi. Bit će upućen nekamo na posudbu. Jedna od mogućih destinacija je Zaprešić. »Inter« se vratio u Prvu HNL i obratio se za pomoć »Rijeci« kojoj će dobro doći jedna prvoligaška sredina za »parkiranje« igračkog viška, a nakon što je »Zadar« ispao u Drugu HNL. Inače, prošle sezone u »Zadru« su na posudbi bili i veznjaci »Rijeke« Domagoj Pušić i Drago Gabrić. Obojici su istekli ugovori s »Rijekom« koje na Kantridi neće produžiti.