Rumunjski veznjak

Postignut dogovor s “Volyn Lutskom”: “Novi Hagi” Florentin Matei pred vratima Rujevice

Ivan Volarić

Mateiju su u domovini tepali da je novi – George Hagi. Sudeći prema onom što je moguće vidjeti uz pomoć interneta Matei je igrač  koji će sigurno dignuti kvalitetu kadra



RIJEKA Saga oko Josipa Radoševića po svemu sudeći dobila je svoj nesretni završetak. Iako je u petak poslijepodne službena Rujevica potvrdila da je sve dogovoreno s »Napolijem« i Josipom Radoševićem oko troipol godišnjeg ugovora i obeštećenja talijanskom prvoligašu (milijuna eura), u večernjim satima stigao je demantij te vijesti. Talijanski mediji ubrzo su lansirali informaciju da je Radošević odbio »Rijekinu« ponudu, a odgovorni na Rujevici ostali za sada bez komentara na tu konstataciju. Navodno nije problem u igraču nego prohtjevima njegova agenta… U svakom slučaju taj posao je vrlo vjerojatno propao, za razliku od onoga s Rumunjom Florentinom Mateijem.


Zamjenik sportskoga direktora Ivan Mance nalazi se negdje u zraku u trokutu Napulj – Rijeka – Bukurešt, pokušava završiti angažman igrača koji je načelno pristao na »Rijekine« uvjete, a nakon što je sve dogovoreno između klubova. Prema ukrajinskim medijima »Rijeka« će »Volyn Lutsku« isplatiti 200 tisuća eura na ime odštete za 22-godišnjeg igrača kojemu iduće ljeto ističe ugovor. Ono što eventulno može dovesti u pitanje »taj deal« jest činjenica da je vijest o izvjesnom Mateijevom dolasku u »Rijeku« prerano procurila u medije. Sve to može utjecati na poteze nekih klubova koji su iskazali interes za njegovim uslugama (Dnjipro, Sivaspor, Fiorentina, Malmo…). Matei je navodno odbio neke ponude, načelno prihvatio riječku, nakon što je nedavno boravio u Rijeci, gdje su mu odgovorni klupski ljudi prezentirali svoje planove. Matei bi se u Rijeci opet trebao pojaviti u ponedjeljek, obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor.


Inače, Mateiju su u domovini tepali da je novi – George Hagi. Sudeći prema onom što je moguće vidjeti uz pomoć interneta Matei je igrač  koji će sigurno dignuti kvalitetu kadra trenera Matjaž Keka. Hitronogi, motorični ofenzivni veznjak, moćan u igri »jedan na jedan«, može igrati na više pozicija u momčadi: od lijevog veznog preko središnje polušpice pa do krilnih napadača.




Statistika otkriva da je  prošle sezone u 18 službenih nastupa za »Volyn« zabio osam golova, a pet puta asistirao. Mateiju je ovo treća sezona u kojoj standardno igra u Ukrajini. Prethodno se nije nametnuo u »Ceseni« i »Steaui«, no oni koji prate njegovu karijeru tvrde da je premlad »bačen u vatru« i da je tek u dvadesetima počeo igrati ozbiljan nogomet.