Bez većih incidenata

Policija u Puli privela 23 osobe prije, za vrijeme i nakon finala Kupa

Hina

Obje navijačke skupine palile su baklje, a policija traži počinitelje/R. BRMALJ

Obje navijačke skupine palile su baklje, a policija traži počinitelje/R. BRMALJ



PULA Finale Hrvatskog nogometnog kupa u srijedu u Puli proteklo je u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, a policija je intervenirala prema 23 osobe prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice između Rijeke i Dinama na stadionu Aldo Drosina, izvijestila je u četvrtak Policijska uprave istarska.


Utakmicu u Puli prema procjeni policije, pratilo je oko osam tisuća gledatelja, od kojih oko četiri tisuće pripadnika navijačke skupine nogometnog kluba Rijeka i oko 2.500 pripadnika navijačke skupine zagrebačkog Dinama.


Policija je poduzela niz mjera kako bi završnica hrvatskog nogometnog natjecanja u Puli protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, ističu iz PU istarske.




Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, policijski službenici postupali su prema 11 osoba radi prekršaja protiv javnog reda i mira te prema jednoj osobi radi prekršaja o sigurnosti prometa na cestama; prema četiri osobe zbog pokušaja ulaska i dolaska na stadion u alkoholiziranom stanju, četiri osobe zbog pokušaja unošenja pirotehničkih sredstava i tri osobe zbog neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, odnosno radi prekršaja Zakona o spriječavanju nereda na športskim natjecanjima.


Također je utvrđeno da je za vrijeme utakmice određeni broj navijača obje momčadi na tribinama palio baklje. Policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti, a izvidi se provode i kako bi se identificirale osobe koje su se pokušale fizički sukobiti u Marulićevoj ulici u popodnevnim satima.