Ususret sutrašnjoj utakmici Europske lige

Počeo riječki desant na Belgiju: “Bijeli” doputovali u Liege

Ivan Volarić

Slijedi odsjedanje u hotelu, ručak i poslijepodnevni odmor. Trening je na stadionu "Maurice Dufrasne" zacrtan u 18.30 sati



OMIŠALJ U 11 sati i 45 minuta zrakoplov s riječkom ekspedicijom stigao je u belgijski Liege, odredište sutrašnje utakmice nogometaša “Rijeke” u okviru 1. kola skupine G  Europske lige protiv “Standarda”.



Slijedi odsjedanje u hotelu, ručak i poslijepodnevni odmor. Trening je na stadionu “Maurice Dufrasne” zacrtan u 18.30 sati.


Preskočit će ga Anas Sharbini, koji zbog problema s leđima nije trenirao posljednjih dana pa je ostao u Rijeci (zajedno s Malešom, Špikićem i Kneževićem).





Leđa su stisnula i pričuvnog vratara Andreja Prskala, ali je unatoč tome otputovao s momčadi. Za svaki slučaj ekipi je privremeno priključen i treći vratar Dino Raspor, koji je za razliku od Nigerijca Davida prijavljen za europske sudare.


Dobra je vijest i da su se na popisu putnika našli Brazilac Moises i Leovac, koji su normalno odradili posljednji riječki trening u utorak na Rujevici. To naravno ne znači i da će početi utakmicu.



Inače, “bijele” je do krčke zračne luke dovezao Autotransov autobus kojim već duže vremena upravlja Damir Blažević – “Mrki”.


“Bus” je osvanuo u novom ruhu, “Rijekinim” plavim i bijelim bojama, velikim klupskim grbom i simbolom grada na Rječini, dvoglavim orlom. Tu je naravno i natpis “Zajedno smo Rijeka”. Plavo bijeli ljepotan izazvao je veliku pozornost svih na Kantridi, a nema sumnje da će i na cestama širom Hrvatske.


Tijekom dana “bijeli” bi trebali dobiti i pojačanje u brzonogom napadaču Erminu Zecu, koji će nakon što obavi liječnički pregled potpisati dvogodišnju ugovornu obvezu.