Englesko prvenstvo

Pobjednički debi Kovačića za Chelsea u susretu protiv Arsenala

Hina

Reuters

Reuters



 Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić debitirao je za Chelsea u 3-2 (2-2) domaćoj pobjedi protiv Arsenala u derbiju 2. kola engleskog prvenstva ušavši u igru u 60. minuti susreta.


U vrlo sadržajnom susretu Chelsea je nakon prvih 20 minuta vodio sa 2-0 golovima Pedra (9) i Morate (20), no do odlaska na odmor Arsenal se vratio preko Mkhitarjana (37) i Iwobija (41). Da tri boda ostanu na Stamford Bridgeu pobrinuo se Marcos Alonso (80).


Ovom pobjedom Chelsea je izbio na vrh ljestvice s maksimalnih šest bodova koliko imaju i Tottenham Hotspurt te Bournemouth, dok je Arsenal i dalje bez osvojenog boda.Tottenham je ranije u subotu očekivano kao domaćin na Wembleyu nadigrao novaka u ligi Fulham sa 3-1 (1-0), dok je Bournemouth kao gost preokretom svladao West Ham United sa 2-1 (0-1).Tottenham je poveo protiv Fulhama golom Lucasa Moure (43), na 1-1 poravnao je Mitrović (52), no Trippier (74) je sjajno izvedenim slobodnim udarcem vratio prednost na stranu domaćih da bi Kane (77) svojim prvim golom u Premier ligi u kolovozu postavio konačnih 3-1.

U susretu West Hama i Bournemoutha domaći su poveli golom Arnautovića (33-11m), no Wilson (60) i Cook (66) su kreirali preokret.