Španjolska liga

Pobjede Atletico Madrida, Levantea i Barce

Hina

Barcelona je zadržala pet bodova prednosti ispred Reala koji u nedjelju gostuje kod Celte



U dvoboju 33. kola Španjolske lige Atletico je u Madridu slavio protiv Elchea s 3-0, ali bez sudjelovanja Marija Mandžukića koji je bio na klupi.


I bez hrvatskog napadača Atletico je lako ubilježio pobjedu pogocima Antoinea Griezmanna (55,77) i Raula Garcije (63). Momčad Diega Simeonea je ostala treća na ljestvici s četiri boda manje od Reala i devet od Barcelone.


Levante je u gostima slavio kod Getafea s 1-0 pogotkom Victora (35), pa je momčad iz Barcelone sve bliža ostanku.




Nogometaši Barcelone sve su biliži osvajanju naslova prvaka nakon što su u 33. kolu slavili kod gradskog suparnika Espanyola s 2-0. Barca je do pobjede došla u prvom poluvremenu, prvo je u 17. minuti nakon lijepe akcije zabio Neymar, da bi Leo Messi u 25. minuti postavio konačnioh 2-0.U obje akcije sudjelovao je Luis Suarez, koji je kod prvog pogotka maestralno propustio loptu za Neymara, a kod drugog je bio dodavač. Ivan Rakitić je ušao u igru u 80. minuti, a iako gradski derbi nije bio pretjerano grub sudac je u 54. minuti isključio igrača gostiju Jordija Albu, a potom u 90. i domaćeg nogometaša Hectora Morena. Barcelona je zadržala pet bodova prednosti ispred Reala koji u nedjelju gostuje kod Celte.