"Modri" slave finale Kupa

Pivarić: Nije lako preživjeti Kantridu

Ivana Vaupotić

ČUDESNA RIJEČKA ATMOSFERA – Josip Pivarić i Ivan Tomečak / Foto: Darko JELINEK

ČUDESNA RIJEČKA ATMOSFERA – Josip Pivarić i Ivan Tomečak / Foto: Darko JELINEK

Ovakve utakmice su izuzetno teške i zahtjevne za gostujuću momčad. Nije lako preživjeti Kantridu. Tko nije igrao u ovakvoj atmosferi, stvarno ne može ni znati kakav je to osjećaj – kaže lijevi bek »Dinama«



ZAGREB  Jedna od najstresnijih utakmica proljetnog dijela sezone »Dinamu« je na Kantridi donijela remi vrijedan finala Kupa, približivši aktualnog prvaka na korak do dvostruke krune. Još na početku sezone »Rijeka« je u Maksimirskoj 128 označena kao najveći suparnik u borbi za domaće trofeje, stoga nije ni čudno da su večernji sati srijede donijeli olakšanje.


  – Ni slučajno nam nije bilo lako. Međutim, kada je ulog ovako velik, onda i mora biti teško. Zar ne?! Najvažnije je da smo ušli u finale Kupa – tvrdi Josip Pivarić koji je kao kapetan izveo »Dinamo« na teren.


  Moguće je da modri ansambl nije preozbiljno shvaćao »Rijeku«, no nešto takvo u obzir je moglo doći samo na početku sezone. Nakon što je trofej namijenjen osvajaču Superkupa završio u rukama družine s Kantride, u »Dinamu« su shvatili da su dobili pravu konkurenciju.


  – Ovakve utakmice su izuzetno teške i zahtjevne za gostujuću momčad. Nije lako preživjeti Kantridu. Tko nije igrao u ovakvoj atmosferi, stvarno ne može ni znati kakav je to osjećaj – dodaje lijevi bek »Dinama«.   Svoja zapažanja o ambijentu pod legendarnim stijenama Pivarić pokušava dočarati što plastičnije, iz dnA tog grotla, i to u »pogrešnom« dresu.

  – Igrače »Rijeke« od prve do zadnje minute nosi cijeli stadion. U takvim okolnostima nemamo vremena za razmišljanje i traženje rješenja. Reakcije svih riječkih igrača su mnogo bolje i brže, kada ih naprijed tjera taj huk s tribina – tumači Pivarić slikovito.