Vjeruju u uspjeh na Kantridi

Pinto: Pobjeda na Kantridi bila bi lijepa uvertira za ono što nas očekuje u borbi za finale Kupa

Ivana Vaupotić

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Neću otkriti ništa novo kada kažem da »Rijeka« ima fantastične igrače. Na kraju krajeva, njihova pozicija na ljestvici dovoljno govori o kvaliteti momčadi. Međutim, smatram da nema potrebe raznišljati o suparniku



Zadnja dva trofeja, Kup i Superkup, završila su na Kantridi, i to nakon utakmica s »Dinamom«. Predstavlja li to dodatni motiv?


    – Mislim da niko od nas ne razmišlja o tome da nas je »Rijeka« lani pobijedila u finalu Kupa i u Superkupu na početku ove sezone. Smatram da svakome najveći motiv mora biti želja za napredovanjem u svakom segmentu, a ne želja za revanšom. Što je bilo, bilo je. Ove sezone naša momčad je doživjela promjene, baš kao i njihova. Sve nas očekuju nove utakmice koje nemaju tako puno dodirnih točaka s onim što se događalo prošle sezone.



    – Naravno, nikada nije dobro kada u momčadi bude puno ozlijeđenih igrača. Međutim, nema smisla žaliti za onima koji nisu na raspolaganju. Kada je na redu ovako velika utakmica, najvažniji igrači su oni koji su spremni za nastup. U ovakvim okolnostima nema važnijih od njih. Svi moramo razmišljati o tome da pružimo svoj maksimum i koncentrirati se na naš cilj, a to je pobjeda u derbiju – tumači Pinto. 


    Kakvo je stanje u momčadi uoči derbija?


    – Pauzu zbog kvalifikacija za EURO iskoristili smo jako dobro. Trenirali smo izvanredno i pripremili se za sva iskušenja koja nas očekuju. Kada to kažem, ne ciljam samo na derbi s »Rijekom« i polufinale Kupa. Spremni smo za nastavak sezone koju želimo zaključiti sa dva trofeja. Otkad sam stigao u »Dinamo« najveći konkurent nam je »Rijeka«. S Riječanima uvijek igramo kvalitetne i uzbudljive utakmice. Ove sezone još nismo izgubili utakmicu u prvenstvu, a normalno je da taj niz želimo nastaviti i nakon Kantride. Želimo ih još jednom pobijediti i potvrditi da smo u ovom trenutku najbolja momčad ove lige. 


    Slažete li se s time da će onaj klub koji pobijedi na Kantridi steći psihološku prednost uoči polufinala Kupa?


    – Derbi može imati utjecaja na te dvije utakmice, ali i ne mora. Onaj tko bude uspješniji steći će određenu psihološku prednost, ali ovdje se radi o dva različita natjecanja. Kup je specifičan, i to je nešto što svi moramo imati na umu. Naravno, pobjeda na Kantridi bila bi lijepa uvertira za ono što nas očekuje u borbi za finale Kupa. 


    Kao što ste rekli, »Rijeka« je doživjela promjene, a najveća je odlazak Andreja Kramarića. Na koje pojedince s Kantride treba obratiti posebnu pažnju u novom rasporedu snaga?


    – Neću otkriti ništa novo kada kažem da »Rijeka« ima fantastične igrače. Na kraju krajeva, njihova pozicija na ljestvici dovoljno govori o kvaliteti momčadi. Međutim, smatram da nema potrebe raznišljati o suparniku. Moramo se fokusirati na »Rijeku«. Odradi li svako od nas svoj dio posla na razini onoga što može pružiti, nećemo imati razloga za brigu. Očekuju nas utakmice s odličnim suparnikom, ali mi smo prvi na tablici, a to znači da se i nas nešto pita.