Replika s otoka

Pep odgovorio modrima: Pripremit ćemo se za Dinamo i sve opcije!

Portal Novilist.hr

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pripremit ćemo se za sve opcije, ali mislim da je zagrebačka ekipa jako agresivna, pogotovo u veznom redu. Uspjeli su pobijediti Atalantu koja je i ove sezone treća u Italiji te nije daleko od Juventusa i Intera. Naši igrači ih još ne znaju dobro, ali ćemo ih upoznati danas s njima i pripremiti ih – najavio je prije utakmice Pep Guardiola. 



MANCHESTER Uoči utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja i zagrebačkog Dinama, za medije je sutrašnji dvoboj prokomentirao trener engleske momčadi Pep Guardiola koji se osvrnuo i na Dinamovu visoku pobjedu protiv Atalante, iako su igrali s petoricom u obrani.


– Pripremit ćemo se za sve opcije, ali mislim da je zagrebačka ekipa jako agresivna, pogotovo u veznom redu. Uspjeli su pobijediti Atalantu koja je i ove sezone treća u Italiji te nije daleko od Juventusa i Intera. Naši igrači ih još ne znaju dobro, ali ćemo ih upoznati danas s njima i pripremiti ih – najavio je prije utakmice trener Cityja. Na pitanje o Daniju Olmu, osvrnuo se na njegovu prošlost u Barceloni. – Olmo je prije bio u Barceloninoj akademiji pa je to znak da je talentiran i dobar, a i na nedavnom U-21 Europskom prvenstvu je bio jedan od najboljih. Sretan sam radi njega – dodao je Guardiola o najvećoj prijetnji Dinama.


Guardiola je nahvalio i hrvatske sportaše, kao i mentalitet s prostora bivše Jugoslavije. – Sve zemlje bivše Jugoslavije imaju odlične sportaše, svi su među najboljima u košarci, rukometu, nogometu. Imaju taj mentalitet agresivni, bore se na terenu te u svim sportovima imaju velike talente i godinama i prije, ali i sada. Prije je to bio Šuker, danas su Modrić, Rakitić i Mandžukić – rekao je Guardiola dodavši kako osvajanje Lige prvaka za njega neće ništa promijeniti.




– Želim osvojiti Ligu prvaka sa Cityjem, ali i ako ne osvojim, to neće ništa promijeniti. Neću se ubiti zbog toga. I na prvoj konferenciji su me pitali jesam li došao u Manchester City da osvojim Ligu prvaka, ali predsjednik kluba mi to nije rekao kada me doveo kao trenera – dodao je Guardiola.


I veznjak Cityja Rodri osvrnuo se na utakmicu i njegovu drugu sezonu u Ligi prvaka, nakon što je u prošloj igrao za madridski Atletico.


– Još uvijek sam mlad i nemam puno iskustva, a Liga prvaka je najjači turnir i svi najbolji klubovi se bore za titulu. Moramo biti fokusirani svaku utakmicu jer ako na ovakom turniru nisi fokusiran, brzo te mogu izbacit – zaključio je Španjolac Rodri.