Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Reakcije još uvijek pristižu...

Partizan odgovorio našoj predsjednici: "Od 1962. nijedan Hrvat nije igrao kod nas, a srdačan odnos su imali jedino Dinamo i Crvena zvezda"

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2019. u 18:50 2019-11-01T18:50:00+01:00

Ako već tražite "rezervne klubove" ili "filijale" među klubovima s prostora nekadašnje SFRJ, za vrijeme postojanja te države i njene lige, flagrantan primjer jako lijepe, uspješne i dugotrajne suradnje je srdačan odnos Dinama i Crvene zvezde - rekao je za RTL potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić

BEOGRAD Žestoke reakcije uslijedile su nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nedavno izjavila da je "kao Riječanka odlazila na utakmice Rijeke, ali da je taj klub, nažalost, u to vrijeme više bio rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, i oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni poslije su odlazili najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo". Sada je za RTL situaciju komentirao i potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić koji se sjeća samo dvojice igrača Rijeke koji su došli u Partizan u razdoblju o kojemu govori predsjednica.

- FK Partizan drži da je od svog osnivanja pravi kozmopolitski klub u kojem su sa zadovoljstvom nastupali igrači brojnih nacionalnosti. S NK Rijeka je odigrao u povijesti puno teških i neizvjesnih utakmica - češće smo se radovali, ali smo imali i neke bolne poraze, kao onaj u dvije utakmice finala Kupa 1979. Bili smo žestoki sportski rivali kako za vrijeme SFRJ, tako i 1999., kad nas je ždrijeb spojio u kvalifikacijama za Kup UEFA. Međutim, nema podataka da je ikada neki igrač Partizana otišao igrati za Rijeku. Dvojica jesu iz Rijeke došli u Partizan, ali je zanimljivo da je tu riječ o igračima koji potječu ili iz Srbije kao Marjanović, ili iz Republike Srpske kao Sredojević. Dodajmo, pritom, da od 1962. nijedan hrvatski igrač nije ni igrao u Partizanu - naveo je potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić za RTL pa nastavio:

- Ako već tražite "rezervne klubove" ili "filijale" među klubovima s prostora nekadašnje SFRJ, za vrijeme postojanja te države i njene lige, flagrantan primjer jako lijepe, uspješne i dugotrajne suradnje je srdačan odnos Dinama i Crvene zvezde. Ta dva kluba su, posebno u sedamdesetim i osamdesetim godinama, praktično sve do raspada SFRJ, razmijenila jako veliki broj nogometaša.

Na samom kraju, potpredsjednik Partizana poslao je poruku i rivalskoj Zvezdi te zagrebačkom Dinamu. 

- Sve u svemu, kozmopolitizam Rijeku i Partizan upravo jedino, a to nije malo, i veže, dok se za Dinamo i Crvenu zvezda može zaključiti - similis simili gaudet, odnosno, sličan se sličnome raduje - zaključio je Vuletić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.