Uz bok najvećima

PRIZNANJE NA PROČELJU Modrić dobio mural u Kazanju, uz Messija, Ronalda i Neymara

Hina

Veliki mural velikog igrača - Luka Modrić / Foto screenshot Twitter Victoria Uwonkunda @msuwonkunda

Veliki mural velikog igrača - Luka Modrić / Foto screenshot Twitter Victoria Uwonkunda @msuwonkunda

U Kazanju su željeli obilježiti SP crtanjem murala na pročeljima zgrada, a nakon Ronalda, Messija i Neymara, tu čast je dobio i Modrić



MOSKVA – Kapetan hrvatske nogometne reprezentacija Luka Modrić dobio je u ruskom gradu Kazanju veliki mural uz najveće nogometne zvijezde današnjice Argentinca Lionela Messija, Portugalca Cristiana Ronalda i Brazilya Neymara. Modrić na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra nogomet života i Rusi su ga svrstali uz bok najvećim nogometašima današnjice.


Hrvatski kapetan je na dosadašnjem dijelu prvenstva tri puta biran za igrača utakmice – protiv Nigerije, Argentine i protiv Rusije čime je iskočio i među glavne kandidate za »Zlatnu loptu«, nagradu za najboljeg igrača SP-a koju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) službeno dodijeljuje od 1982. godine. Među osvajačima ove prestižne nagrade su bili Lionel Messi, Zinedine Zidane, Ronaldo, Romario, Diego Maradona…


Modrić je ove godine u dresu Real Madrida osvojio svoju četvrtu Ligu prvaka, a u dresu ‘Kraljevskog kluba’ osvojio je ukupno čak 14 trofeja. Šest trofeja je ovojio u dresu zagrebačkog Dinama, a sada sjajnu karijeru ima priliku okruniti i pokalom u dresu hrvatske vrste.




Kazanj je jedan od gradova domaćina u kojima su se igrale utakmice Svjetskogh prvenstva, no Hrvatska nije igrala u tom gradu. U Kazanju su željeli obilježiti SP crtanjem murala na pročeljima zgrada, a nakon Ronalda, Messija i Neymara, tu čast je dobio i Modrić.


Zanimljivo, Modrić je prije početka SP-a dobio mural i u Libanonu. U glavnom gradu Bejrutu osvanuo je golemi mural posvećenim najvećim zvijezdama SP-a. Libanonci su odabrali osam zvijezda, a među njima i kapetana Vatrenih. Modrić je u društvu Neymara, Cristiana Ronalda, Lionela Messija, Mohameda Salaha, Antoinea Griezmanna, Sergia Ramosa i Thomasa Müllera.