Saša Matijaš

PREDSJEDNIK ORIJENTA: Poanta je da drugu ligu igramo na Krimeji, a ne u gostima

Marko Cvijanović

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Već smo od ranije u dogovoru s Gradom Rijekom koji nam je dao obećanje da će se graditi neovisno o drugoligaškoj licenci, već u kontekstu stote godišnjice kluba jer Orijent to svojom tradicijom i zaslužuje – kaže Matijaš



RIJEKA Predsjednik Orijenta 1919, Saša Matijaš, javio se jučer poslije sastanka s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, što znači da je aktualizirana tema angažmana Grada Rijeke u najavljenoj izgradnji dijela infrastrukture na stadionu Krimeja, a u kontekstu činjenice da krimejski trećeligaš nije u prvom stupnju udovoljio HNS-ovim kriterijima izdavanja drugoligaške licence. Matijaš, međutim, ne dramatizira.


– Nisu u pitanju nikakve, da tako kažem, krupne stvari. Uostalom, riječ je o onome što smo znali i ranije, a vezano je uz infrastrukturne obveze, dakle, o postavljanju sjedalica na glavnoj tribini i željeznih stepenica što bi trebale voditi od ulaza do tribine gdje će biti smješteni gostujući navijači, odnosno otvaranju ulaza sa ceste za VIP goste. Mislim da ćemo poslije žalbenog roka udovoljiti drugoligaškim kriterijima – kaže Matijaš, koji vjeruje da bi to moglo biti riješeno već u ljetnim mjesecima.


– Već smo od ranije u dogovoru s Gradom Rijekom koji nam je dao obećanje da će se graditi neovisno o drugoligaškoj licenci, već u kontekstu stote godišnjice kluba jer Orijent to svojom tradicijom i zaslužuje. Nismo željeli prijavljivati zamjenski stadion, poanta je igrati Drugu ligu na Krimeji. Na bilo kojem drugom stadionu osjećali bismo se kao gosti, a ne kao domaćini.




Matijaš očito računa na uvriježena načela prema kojima HNS klubovima izdaje privremene licence uz priložena jamstva lokalne samouprave da će radovi biti gotovi u određenom roku.


– Nijedan zapadni trećeligaš nije dobio licencu u prvom stupnju, ali nije to ništa neuobičajeno, kod nas je puno manje spornih stvari u odnosu na ostale trećeligaše. Uostalom, kriteriji i jesu postavljeni zato da budu ispunjeni. Moramo to shvatiti jednom zauvijek.


Kad je u pitanju natjecateljski kriterij, Orijent se nalazi u prilično nezavidnom položaju. »Crveni« s Krimeje nalaze se na trećem mjestu s velikih osam bodova zaostattka za drugoplasiranom Dubravom TK.


– U ovom trenutku zaokupljen sam nekim drugim prioritetima, recimo, preslagivanjem u omladinskom pogonu i uvjetima u kojima će trenirati naši najmlađi igrači. Radimo na realizaciji pomoćnog igrališta na Kampusu i postavljanju umjetne trave iza gola. Dakle, želim ugasiti požare koji godinama bukte i omogućiti normalno funkcioniranje kluba. Sve ostalo će se poslije lako posložiti – zaključio je Matijaš.