Svečani let iz Moskve

POVRATAK VATRENIH Korisne informacije o dočeku hrvatske nogometne reprezentacije u ponedjeljak

Hina

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Vatrene će u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom trgu dočekati brojni građani, a predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlikovat će ih na Pantovčaku



Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 16. srpnja oko 14 sati stiže sa zrakoplovom u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, otkud s autobusima s otvorenim krovom idu na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na dočeku se očekuje veliki broj građana.


Trasa kretanja autobusa od 14 do 15.30 sati s nogometnom reprezentacijom Hrvatske je: Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba.


Iz Hrvatskih željeznica – Putničkog prijevoza izvijestili su da će u ponedjeljak na dan dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, svim putnicima odobriti 50 posto popusta na jednosmjerna i povratna putovanja iz bilo kojeg grada ili mjesta do Zagreba. 




Osim toga, u nedjelju su sve su navijače koji putuju vlakom kako bi gledali finalne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u bilo kojem gradu ili mjestu omogućili kupnju povratne karte u iznosu od 20 kuna za sve relacije u Hrvatskoj.


Kažu kako će hrvatsku reprezentaciju na finalnoj utakmici bodriti i navijači iz Slovenije, koji će u nedjelju doputovati vlakom kako bi utakmicu pratili na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Za njihov dolazak i povratak u sastav međunarodnih vlakova 415 (Ljubljana 8.25 – Zagreb 11.06) i 498 (Zagreb 21.20  – Ljubljana 23.38) uvršteni su dodatni vagoni.


Hrvatska nogometna reprezentacija će se sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vratiti u domovinu zrakoplovom Croatia Airlinesa u ponedjeljak, 16. srpnja, oko 14 sati, priopćio je u subotu hrvatski nacionalni avioprijevoznik. 


 “Croatia Airlines s osobitim ponosom najavljuje kako će se hrvatska nogometna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vratiti u domovinu zrakoplovom hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika. U povodu veličanstvenog uspjeha ‘vatrenih’ Croatia Airlines posebno je brendirao zrakoplov Airbus 319, čije se slijetanje u Zračnu luku Franjo Tuđman na svečanom letu iz Moskve očekuje u ponedjeljak, 16. srpnja, oko 14 sati.


Podsjetimo, zrakoplovom Croatia Airlinesa u Hrvatsku se 1998. godine vratila i hrvatska izabrana vrsta nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj”, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.


Vatrene će u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom trgu dočekati brojni građani, a predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlikovat će ih na Pantovčaku.


Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.


Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.


“Vatrene” će na Trgu pjesmom dočekati “Zaprešić Boysi”, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina” uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona.


Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga “Budi ponosan”, a redatelj je Krešo Dolenčić.