Sve bliže Bayernu

POVRATAK BUNDESLIGE Dortmund razbio Schalke, pogodak sjajnog Haalanda uz proslavu s distance

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Za vodstvo u 29. minuti pobrinuo se Erling Haaland, nakon sjajne akcije u kojoj je Brandt izbacio Thorgena Hazarda, a ovaj iz prve ubacio pred vrata, gdje je spreman bio 19-godišnji norveški napadač



DORTMUND U rurskom derbiju Borussia Dortmund je na sablasno praznom Signal Iduna Parku s uvjerljivih 4-0 svladala Schalke i tako se privremeno približila vodećem Bayernu na samo jedan bod.


Za vodstvo u 29. minuti pobrinuo se Erling Haaland, nakon sjajne akcije u kojoj je Brandt izbacio Thorgena Hazarda, a ovaj iz prve ubacio pred vrata, gdje je spreman bio 19-godišnji norveški napadač.


Proslava je bila primjerena sigurnosnim mjerama, njegov slavljenički ples suigrači su popratili pljeskom sa sigurne distance.



Prvi od svoja dva pogotka Portugalac Raphael Guerreiro postigao je u 45. minuti, a drugi u 63. minuti za konačnih 4-0. U strijelce se upisao i Thorgan Hazard u 48. minuti, kojemu je asistirao Julian Brandt, baš kao i kod prvog pogotka Guerreira.


Neslavno je na svom praznom stadionu prošao Hoffenheim od kojeg je s 3-0 bolja bila berlinska Hertha. U domaćoj momčadi nije bilo Andreja Kramarića, jer je hrvatski reprezentativac ozlijedio skočni zglob.


Gosti su pobjedu za novog trenera Bruna Labbadiju osigurali u samo 16 minuta drugog poluvremena. U 58. minuti su poveli autogolom Akpogume. U 60. minuti je glavom postigao pogodak bosanski veteran Vedad Ibišević, a u 74. minuti je pravu minijaturu izveo Brazilac Matheus Cunha prevarivši trojicu domaćih braniča i vratara za konačnih 3-0.


RB Leipzig je izvukao samo bod na svom stadionu protiv Freiburga, s time da “crveni bikovi” i s time moraju biti sretni, jer je gostima u sučevom dodatku poništen pogodak Kocha nakon intervencije VAR-a, zbog zaleđa.


Bez pogodaka su odigrali Fortuna i Paderborn.


Na ljestvici vodi Bayern sa 55 bodova iz 25 nastupa. Druga je Borussia Dortmund s bodom manje i utakmicom više, a treći je RB Leipzig s 51 bodom iz 26 nastupa.


U subotu je na rasporedu i dvoboj Eintrachta i Borussije Moenchengladbach, a dvoboj započinje u 18.30 sati.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore