DOBAR POSAO

POGODILI S POJAČANJIMA: Srećko Juričić i Ivan Mance dobro su ukomponirali momčad Matjažu Keku

Orlando Rivetti

Ivan Mance i Srećko Juričić/D. ŠKOMRLJ

Ivan Mance i Srećko Juričić/D. ŠKOMRLJ

Matjaž Kek, u ovom trenutku bez Bradarića, ima dobro ukomponiranu momčad, popunjenu na svim pozicijama sa po dvojicom igrača. A neki mogu igrati i nekoliko pozicija



RIJEKA Nakon što se Grk Mavrias i Australac Davidson, dva beka, nisu naigrali u dresu Rijeke i napustili Rujevicu, Rijekini »menadžeri za mercato«, Srećko Juričić i njegov pomoćnik Ivan Mance, pronašli su treneru Matjažu Keku nove ljude za dva veoma bitna mjesta u modernom nogometu. Mario Pavelić na desnoj i Petar Mamić na lijevoj strani, novi su konkurenti Raspopoviću i Zuti. Pavelić je već zgrabio dres koji je nekada pripadao Ristovskom, odnosno Vešoviću, barem u prijateljskim utakmicama, dok će se Mamić morat pomučiti da bi uskočio umjesto Zute. Zuta je, naime, jedan od najkonstantnijih igrača Rijeke. Osim što je igrao stopera u nekoliko prigoda, prošle sezone je najčešće, poslije dolaska Leovca, igrao i desnog beka! Miljenik predsjednika Damira Miškovića (kod Keka to ništa ne znači…), osvojio je simpatije navijača dvama pogotcima iz slobodnog udarca. S desne strane lijevom nogom… Srce mu je veliko.


Pavelić i Mamić bi mogli biti Rijekini igrači budućnosti. U očekivanju da se razriješi misterij Velkovski i njegove rupture zadnje lože (manje je važno kada je nastala!), Rijeka je na početku prijelaznog roka napravila dobar posao. Jer treći čovjek kojega su doveli Juričić i Mance je novopečeni reprezentativac BiH izbornika Roberta Prosinečkog, Stjepan Lončar. Vezni igrač za kojega su se otimali sarajevski klubovi i Osijek, ali je Lončar od prvog trenutka znao gdje hoće – Rijeku!


Goran Sablić, njegov trener u Širokom Brijegu, je prije Lončarova dolaska tvrdio da je riječ o »potentnom igraču«, jednom od najzanimljivijih igrača Premijer lige BiH.




»Lončar je atipičan igrač sredine terena, čvrst u duelu, brz i raznovrstan…«, rekao je tada Sablić. Lončar, 22 godine u listopadu, odigrao je veoma zapaženu partiju, poluvrijeme, u susretu protiv Žiline (5:0), najavio svoje velike mogućnosti. Postigao je prvi pogodak. Elegantno dirigirao igrom na sredini terena u paru s taktičkim discipliniranim Grahovcem.


Lončar, Pavelić i Mamić ne bi trebali biti samo prolaznici na Rujevici, kao što su to bili Matei ili Črnic, koji su novu sreću potražili u Al Ittihadu Kalba i Olimpiji iz Ljubljane.


U očekivanju izlaznog prijelaznog roka, prije svega odlaska Bradarića, za kojega se tvrdi da neće otići za manje od šest milijuna eura (Lokomotiv Moskva?), odnosno mogućnost da Rujevicu napuste Heber ili Gorgon, Rijeka je do sada napravila dobar posao. Kao zimus kada je došao Čolak i u proljetnom nastavku zabio šest golova uz isto toliko asistencija… Puno se očekuje od Puljića, ali i Capana. Matjaž Kek, u ovom trenutku bez Bradarića, ima dobro ukomponiranu momčad, popunjenu na svim pozicijama sa po dvojicom igrača. A neki mogu igrati i nekoliko pozicija.