Ždrijeb u Nyonu

PLAY OFF EUROPSKE LIGE Nakon Sarpsborga Rijeka na Pjunik ili Maccabi

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ples kuglica odlučio je da je to upravo pobjednik para Pjunika i Maccabija, koje su i čitatelji portala Novog lista u anketi izabrali kao par koji bi najradije htjeli vidjeti



NYON Ždrijeb “play offa” za skupnu fazu Europske lige održan je danas u Nyonu. Utakmice se igraju 23. i 30. kolovoza.


HNK Rijeka mora, naravno, najprije proći norveški Sarpsborg, ali danas je saznala potencijalne suparnike u sljedećoj fazi borbe za grupnu fazu Europske lige, u kojoj bi svi na Rujevici željeli ponovo zaigrati.


Pred Riječanima su se mogli naći pobjednici parova kvalifikacija: Pjunik – Maccabi, Bešiktaš – LASK, Jagiellonia – Gent, Sevilla – Žalgiris.




Ples kuglica odlučio je da je to upravo pobjednik para armenskog Pjunika i izraelskog Maccabi Tel Aviva. Riječ je ujedno o paru koji su u online anketi portala Novog lista sami čitatelji izabrali kao potencijalne protivnike Rijeke koje bi najradije htjeli vidjeti.


Naravno, Kekove trupe morat će najprije proći Norvežane, ali to je suparnik kojega bi Riječani trebali riješiti. Rijeka prvu utakmicu trećeg pretkola igra u gostima kod Sarpsborga u četvrtak u 20.45 sati. Uzvrat je 16. kolovoza u Rijeci.


U Nyonu je potencijalnog suparnika saznao i Hajduk. Ako prođu rumunjski FCSB, odnosno bivšu Steauu, igrat će protiv boljeg iz duela Slovana iz Bratislave i Rapida iz Beča.


Ako u trećem pretkolu Lige prvaka izgubi od Astane, Dinamo će se također priključiti play offu Europske lige. Njihov suparnik u tom slučaju bi mogao biti izraelski Hapoel Beer Sheva ili ciparski APOEL iz Nikozije.