Ništa od Jeruzalema

PALJENJE MESSIJEVIH DRESOVA Zbog prijetnji otkazana utakmica Izraela i Argentine

Hina

Reuters

Reuters



Pripremna utakmica između nogometnih reprezentacija Izraela i Argentine, planirana za subotu u Jeruzalemu, neće se odigrati odlukom Argentinskog nogometnog saveza, pišu u utorak navečer argentinski mediji.


»Zbog prijetnji i polemike nastale oko stanja u Palestini utakmica se neće igrati. Izbornik Sampaoli traži odigravanje jedne utakmice u Barceloni«, navode argentinske sportske novine Ole.


Nogometaši Argentine pripremaju se za Svjetsko prvenstvo u Barceloni te su u četvrtak trebali putovati u Izrael na posljednju pripremnu utakmicu uoči natjecanja u Rusiji.Izrael je namjeravao organizirati utakmicu u Jeruzalemu što je potaknulo protivljenje Palestinaca koji su tu namjeru »smatrali političkim oruđem«. Palestinski nogometni savez bio je uputio pismo Argentinskom nogometnom savezu u kojem je tražio da otkazivanje utakmice.

Španjolske novine AS pišu kako su se igrači sastali s predsjednikom svog saveza Caludijem Tapiom te mu priopćili odluku da ne žele ići ondje u strahu od prosvjeda. U ponedjeljak se spominjalo moguće paljenje Messijevih dresova i fotografija, a 70 djece izbjeglica je poslalo pismo u kojem su naveli kako je stadion Teddy Kollek u zapadnom Jeruzalemu izgrađen na mjestu gdje je srušeno njihovo selo.




Argentinski nogometni savez u utorak navečer još uvijek nije objavio nikakvo službeno priopćenje. Nije se oglasio niti Izraelski nogometni savez. Izraelske novine Haaretz navode kako se očekuje otkazivanje utakmice.


Argentina, koja će na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Hrvatske, trebala je nakon te utakmice otputovati u Rusiju.