Branič kockastih

Ozlijedio se Matej Mitrović, upitno je da će konkurirati za reprezentativne susrete

Hina



Hrvatski nogometni branič Matej Mitrović ozlijedio je nogu zbog čega će izbivati oko deset dana čime je njegov nastup protiv Mađarske i Walesa upitan, rekao je u ponedjeljak navečer glasnogovornik Club Bruggea.


Stoper vodeće momčadi belgijskog prvenstva nije doputovao u Madrid gdje će u utorak Club Brugge igrati protiv Real Madrida u Ligi prvaka.


»Mitrović je ostao u Bruggeu jer je ozlijedio nogu, onu istu zbog koje je prošle sezone bio duže izvan terena. Njegov povratak na teren očekujemo za desetak dana. S obzirom da ne trenira, šanse da bude spreman za utakmice Hrvatske su 50-50 posto«, rekao je glasnogovornik za Hinu na stadionu Santiagu Bernabéu gdje su nogometaši Club Bruggea trenirali uoči utakmice.




Mitrović, 25-godišnji stoper, nalazi se na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Mađarske 10. listopada te Walesa tri dana kasnije. Od kada je debitirao za reprezentaciju Hrvatske upisao je dvanaest nastupa i zabio dva gola.


Mitrović je u subotu propustio prvenstvenu utakmicu protiv Mechelena u kojoj su njegovi suigrači slavili sa 5-0. Tri dana ranije propustio je i kup susret protiv Francs Borainsa. Ove sezone je nastupio u osam utakmica za Club Brugge te svaki put odigrao po 90 minuta.


Nekadašnji igrač Cibalije, Rijeke i Bešiktaša prošle sezone je odigrao prvih nekoliko mjeseci za Club Brugge, a onda je u prosincu bio ozlijedio zglob noge zbog čega je propustio ostatak sezone. Nije ga bilo na terenu 184 dana tijekom kojih nije igrao 21 utakmicu. Ljetos se vratio među crno-plave i izborio za mjesto u udarnoj postavi.Club Brugge je u prvom kolu Lige prvaka odigrao 0-0 s Galatasarayem, dok je Real Madrid bio poražen s 3-0 na gostovanju kod Paris SG-a.