Nije im suđeno

Ovi nogometni velikani osvojili su gotovo sve, ali ne i Ligu prvaka

Hina

Luka Modrić s trofejom Lige prvaka, Foto: REUTERS

Luka Modrić s trofejom Lige prvaka, Foto: REUTERS

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luis Nazario de Lima, za mnoge jedini pravi Ronaldo, u karijeri je osvojio 14 klupskih trofeja, dva puta je bio prvak svijeta, te dva puta pobjednik Copa America, ali nikada nije uzeo Ligu prvaka



Premda je u karijeri osvojio više od 20 trofeja, bio je svjetski prvak s Italijom, osam puta prvak Italije, pobjednik Kupa Uefa, legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon je tri puta poražen u finalima Lige prvaka.


Nakon posljednjeg poraza u Cardiffu nije mogao sakriti suze. Toliko je želio taj trofej, ali ponovo nije uspio. Prije 14 godina Juve je izgubio od Milana, prije dvije godine od Barcelone, a u subotu od Real Madrida.


»Možda ću imati još jednu priliku. Još uvijek imam ugovor na jednu sezonu. Međutim, bit će teško iduće sezone biti bolji nego ove. Ove sezone smo bili fantastični, ali nismo uspjeli podići trofej Lige prvaka,« kazao je Buffon.




‘Gigi’ je jedan od najomiljenijih nogometaša današnjice. Suigrači i navijači »Stare dame« ga obožavaju, a suparnici cijene.


»Više puta sam se pitao što me tjera da još uvijek branim. Da sam osvojio Ligu prvaka možda bi već odustao, ovako u meni ima još dovoljno motiva i gladi za trofejima,« priznao je.


Buffon nije jedini nogometni velikan koji je ostao bez naslova pobjednika Lige prvaka.


Lista je poduža, a u ‘Giggijevom’ društvu su i Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Francesco Totti, Lothar Matthaus, Eric Cantona, Fabio Cannavaro, Roberto Baggio…


Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luis Nazario de Lima, za mnoge jedini pravi Ronaldo, u karijeri je osvojio 14 klupskih trofeja, dva puta je bio prvak svijeta, te dva puta pobjednik Copa America.


Nosio je dres Real Madrida, Barcelone, Milana i Intera, klubova koji su ukupno osvojili čak 27 europskih titula, ali ne i s Ronaldom u momčadi.


Jedini je igrač koji je tri puta bio najbolji nogometaš svijeta, a nije slavio u Ligi prvaka. Ipak, ima dva europska trofeja – u dresu Barcelone je 1997. osvojio Kup kupova, a godinu dana kasnije s Interom Kup Uefa.


Zlatan Ibrahimovic je tijekom karijere igrao za šest bivših prvaka Europe (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Manchester United), ali on nikada nije slavio u ‘Champions League’. Računajući i vrijeme provedeno u PSG-u osvojio je ukupno 30 trofeja. Zanimljivo, švedski napadač je u svakom od tih klubova izuzev ManU-a igrao u Ligi prvaka, ali bez uspjeha, a kada je napustio Inter i Barcelonu ti klubovi su odmah iduće sezone postali pobjednici Lige prvaka.


Kada bi tražili nogometaša koji je najviše puta osvajao druga mjesta onda bi to svakako bio Nijemac Michael Ballack. Premda je u karijeri osvojio 14 trofeja, još devet puta su klubovi u kojima je igrao bili drugi, drugo mjesto je osvajio i u dresu njemačke vrste na svjetskom prvenstvu 2002. godine, te na europskom prvenstvu 2008.


Ballack je dva puta igrao i finale Lige prvaka, no oba finala je izgubio. Prvi put 2002. u dresu Bayer Leverkusena, a potom 2008. u dresu Chelsea.


Na neslavnoj listi legendarnih napadača još su Francesco Totti, Gabriel Batistuta, Hernan Crespo, Alan Shearer, Davide Trezeguet, Ruud Nistelrooy.


Od veznjaka titulu nisu nikad osvojili Pavel Nedved, Eric Cantona, Roberto Baggio, Patrick Vieira, a kod slavnih braniča Fabio Cannavaro, Lilian Thuram i Gianluca Zambrotta…