Marinko Koljanin

Orijent traži mladog i ambicioznog nasljednika Danilu Butoroviću

Ivan Volarić

Danilo Butorović će u subotu voditi posljednju utakmicu na Krimeji/Foto Arhiva NL

Danilo Butorović će u subotu voditi posljednju utakmicu na Krimeji/Foto Arhiva NL

U stalnom smo kontaktu s našim predsjednikom Sašom Matijašom i u idućih, dva-tri dana ćemo imati novoga trenera. Kandidati? Orijent će i u ovom slučaju nastaviti zacrtanim putem, a to znači da ćemo pokušati pronaći trenera sličnog Butorovićevom profilu -  mladog, ambicioznog, talentiranog i trenera željnog dokazivanja - rekao je Koljanin. 



RIJEKA Nova, ambiciozna uprava Orijenta 1919 na početku svojega mandata susrela se s neočekivanim problemom. Mladi i po mnogi najdarovitiji riječki trener posljednjih godina Danilo Butorović odlazi na poziv Slavena Bilića raditi u redove saudijskog prvoligaša Al Ittihada. Butorović će voditi subotnju utakmicu protiv Španskog (16 sati, Krimeja), a onda uvećati koloniju riječkih trenera koji su se okušali na radu u arapskim zemljama. 



– Prije svega nije nas zatekao ovakav rasplet priče jer smo znali da postoji takva mogućnost već nekoliko dana. Dakle, razmišljali smo već o tom scenariju – govori dopredsjednik kluba Marinko Koljanin. – Mislim da je to priznanje za Orijent jer Butorović se trenerski afirmirao na Krimeji. Ovo dokazuje da se u klubu kvalitetno radi i da to onda ne prolazi nezamijećeno. Nadam se da će i igrači na primjeru trenera uvidjeti kako je moguće i u Trećoj HNL i u dresu Orijenta pokazati široj javnosti svoje mogućnosti i kvalitete. O Danilu mogu reći sve najbolje, riječ je o izuzetno talentiranom treneru što je očito i Slaven prepoznao. Butorović je bio dio našega projekta, na njegovoj energiji, znanju i ambiciju smo puno toga gradili, međutim sada su nam se spletom okolnosti putevi razišli. Želimo mu puno sreće, a mi nastavljamo svojim putem, a to je da ćemo i nadfalje težiti mladim i ambicioznim kadrovima, te nastaviti stvarati jaki Orijent. I ovaj primjer pokazuje da smo na dobrom putu!





Butorović će voditi utakmicu protiv Španskog što je Upravi Orijenta 1919 donijelo koji dan više vremena u potrazi za njegovim nasljednikom.


– U stalnom smo kontaktu s našim predsjednikom Sašom Matijašom i u idućih, dva-tri dana ćemo imati novoga trenera. Kandidati? Kao što sam rekao Orijent će i u ovom slučaju nastaviti zacrtanim putem, a to znači da ćemo pokušati pronaći trenera sličnog Butorovićevom profilu –  mladog, ambicioznog, talentiranog i trenera željnog dokazivanja – rekao je Koljanin.