Ennio Travaglia

Orijent će i na proljeće nastaviti tamo gdje je stao jesenas…

Ivan Volarić

Ennio Travaglia/Foto Arhiva NL

Ennio Travaglia/Foto Arhiva NL



RIJEKA Kristian Fućak, grobnički krilni napadač pristigao na posudbu iz Varaždina, trebao bi predstavljati značajno pojačanje za nogometaši Orijenta 1919 u nastavku sezone. Monjac na jednom, hitronogi Fućak na drugom krilu, odnosno – latentna opasnost za sve drugoligaške obrane! No, Fućak nije jedino pojačanje u redovima Krimejčana uoči proljetnog dijela sezone. Na travnjak se nakon teže ozljede ramena i višemjesečnog izbivanja vratio i 22-godišnji lijevi bek Ennio Travaglia. Crikveničanin, koji je u nogometnom smislu odrastao u omladinskom pogonu Dinama i Lokomotive, stigao je prije godinu dana na Krimeju i prometnuo se u vrlo dobro rješenje na lijevoj strani momčadi. Prošle jeseni Travaglia je bio među ponajboljim igračima u momčadi trenera Fausta Budicina, igrao je zapaženo i na poziciji krilnoga napadača, sve dok ga je ozljeda ramena nije izbacila iz momčadi i udaljila s terena na duže vrijeme.


– Sva sreća da sam se brzo podvrgnuo operativnom zahvatu tako da smo imali dovoljno vremena za terapije. Završio sam s fizikalnom terapijom, normalno počeo pripreme s time da imam dogovor s liječnikom da još 10-15 dana izbjegavam utakmice, odnosno da izbjegavam duele i u tom razdoblju ojačam mišiće ramena. Nadam se da ću već 1. veljače protiv Aluminija normalno igrati – govori Travaglia kojemu je rame stradalo u jednom od rijetkih jesenskih poraza od Hajduka II početkom listopada na Krimeji.


– Ozljeda je za mene došla baš u krivo vrijeme. Taman sam počeo igrati sve bolje i bolje, osjećao sam se baš jako dobro. Lijepo je igrati kada se pobjeđuje. Sva sreća je da su dečki nastavili pobjeđivati i bez mene. Ozračje u momčad je kroz svo to vrijeme sjajno. Uvjeren sam da ćemo tako nastaviti i na proljeće,




»Crveni« očito ne misle stati na proljeće iako su već sada poletjeli neočekivano visoko, do titule jesenskih viceprvaka.


– Uprava pred nas nije stavila nikakav imperativ, ali mi ćemo i u drugom dijelu sezone pokušati ostaviti najviše što možemo pa ćemo vidjeti što će biti na ljeto. Uprava će odlučiti o tome hoćemo li ući u Prvu HNL ili ne.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU