Krilni igrač modrih

Olmo: ‘Dinamo uvijek ide na pobjedu, tako će biti i sada’

Ivana Vaupotić

SAMO RIJEKA U MISLIMA –Dani Olmo / snimio Luka STANZL/PIXSELL

SAMO RIJEKA U MISLIMA –Dani Olmo / snimio Luka STANZL/PIXSELL

Ove utakmice uvijek su teške i zahtjevne, ali, kao igrač »Dinama«, uvijek imam ista očekivanja. Želimo osvojiti sva tri boda – kaže Olmo



 Odgoda polufinala Kupa između »Dinama« i »Rijeke« možda je oduzela jedan dio draži nedjeljnom derbiju istih suparnika pod okriljem HT Prve lige, no sasvim sigurno nije promijenila planove na obje strane. Modri na Rujevici žele barem djelomično sanitati štetu što im je donio domaći poraz u okršaju s »Hajdukom« na Maksimiru (0:1), čime bi pratnji na tablici pokazali da se tu radilo samo o lošem danu.


– Svaka utakmica je priča za sebe. S obzirom na bodovno stanje, mogu pretpostavit da je »Rijeci« Kup puno važniji od prvenstva jer tu imaju priliku za osvajanje trofeja. Međutim, siguran sam da su jako motivirani za derbi na Rujevici. Uopće ne sumnjam da će »Rijeka« htjeti pokazati da stanje na tablici nije pravi pokazatelj odnosa snaga – rezonira Dani Olmo.


Krilni igrač, čije puno ime glasi Daniel Olmo Carvajal, već je tri i pol sezone u klubu iz Maksimirske 128, a u tom je razdoblju odigrao 51 službenu utakmicu u svim natjecanjima i zabio jedanaest golova. U završnici prošle sezone Olmo je u dva navrata nadmudrio obranu »Rijeke«. Prvi put to je napravio u visokoj pobjedi »Dinama« u zadnjem kolu (5:2), kada je bilo jasno da naslov prvaka ide na Kvarner, a zatim je isto napravio na finalu Kupa u Varaždinu, gdje je »Rijeka« osvojila duplu krunu (3:1).




– Ove utakmice uvijek su teške i zahtjevne, ali, kao igrač »Dinama«, uvijek imam ista očekivanja. Želimo osvojiti sva tri boda, bez obzira na ime protivnika i stadion na kojem igramo. Tako će biti i sada na Rujevici jer to je jedini ispravan način. Ako pred sebe ne postavimo maksimalne ciljeve, onda niti realizacija neće biti najbolja – dodaje Španjolac, koji će 7. svibnja proslaviti dvadeseti rođendan.


Nije tajna da je poraz u derbiju s »Hajdukom« iznenadio sve u moddrom taboru, koji je prštao od samouvjerenosti nakon uvjerljive pobjede u Osijeku. Međutim, u Maksimirskoj 128 tvrde da ozračje u svlačionici nije narušeno.


– Već danima smo okrenuti prema »Rijeci«. – Svaki igrač voli nastupati pred punim tribinama. Pa nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu upravo zbog navijača i strasti koju oni daju igri. Volio bih da svaka utakmica bude derbi jer to bi igrače svih hrvatkih klubova učinilo još boljima i spremnijima za izazove u europskim natjecanjima – tvrdi Olmo koji je odigrao četrnaest utakmica za Španjolsku u mlađim dobnim kategorijama.


Budući da je krajem prošle godine odlučio predati zahtjev za dobivanje hrvatskog državljanstva, Olmo bi u u budućnosti mogao postati i kandidat za dres s »kockastim« uzorkom.


– U ovom trenutku sve je isto kao i tada. Španjolska moja domovina i moj prioritet, ali Hrvatska je moj drugi dom. Ovdje se osjećam jako lijepo i dobro, i stvarno nemam ništa protiv državljanstva – zaključuje Olmo.