Prva ŽNL

Okitili se titulom prvaka: Radoslović odveo Omišljane do slavlja u Dražicama

Kristian Sirotich

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Toni Radoslović u 79. minuti drugim pogotkom okrunio je bolju igru gostiju i nogometašima Omišlja donio titulu prvaka, koju su proslavili sa svojim navijačima



DRAŽICE – Utakmica 26. kola Prve županijske nogometne lige: Rječina – OŠK Omišalj 1:2 (1:1). Igralište NK Rječine. Gledatelja: 500. Glavni sudac: Danijel Mavrlja (Rijeka). Pomoćnici: Zlatko Piršić i Robert Barbić (oba Rijeka). Strijelci: 0:1 Bivolčević (30’), 1:1 Prosen (34’), 1:2 Bivolčević (79’). Žuti kartoni: Valenta i Antolović (Rječina), Karlovčan (OŠK Omišalj).


RJEČINA: Forgić 6,5, Kaurin 5,5, Valenta 5,5, Pilčić 6, Sudan 6, Turk 5,5 (od 76. Barčić -), Mikulić 6 (od 69. Mikuličić -), Žagar 6 (od 83. Zubak -), Broznić 6, Franović 6, Prosen 6 (od 52. Antolović 5,5).


OŠK OMIŠALJ: Kezić 6, Dadić 6 (od 85. Đunđek -), Karlovčan 6, Turčić 6, Vidović 6, Dajdžić 6, Jozić 7, Bašić 6 (od 88. Veljačić -), Zahirović 7 (od 90. Katava), Bivolčević 8 (od 82. Žuvić -), Radoslović 6,5 (od 69. Prpić -).




Igrala se 79. minuta kada se Dariju Joziću u noge vratila lopta nakon izvedenog slobodnog udarca. Napravio je nekoliko koraka i odličnim pasom s vrha kaznenog prostora uposlio natrčalog Tonija Radoslovića. Najbolji igrač derbija savršeno je iskoristio trenutak i preciznim udarcem svladao domaćeg vratara Tonija Forgića. Igrači Omišlja našli su se u zagrljaju ali ono pravo slavlje uslijedilo je petnaestak minuta kasnije.


Tada su se u zagrljaju našli igrači, stožer, vodstvo kluba i brojni navijači koji su čitavu utakmicu zdušno bodrili svoje nogometaše. OŠK Omišalj tako je u Dražicama postao prvakom Prve ŽNL. Nisu se Omišljani baš najbolje nosili s pritiskom, u Dražiicama im je igrala samo pobjeda (u slučaju remija ili poraza prvacima bi postali Kraljevičani), ali na kraju su lijepim pogotkom okrunili bolju igru.


– Osamdeset posto sezone proveli smo na prvom mjestu i zasluženo slavimo – odahnuo je nakon utakmice trener Ivica Veljačić. – Nekim svojim nepromišljenostima doveli smo ovaj rezultat u pitanje, ali se na terenu pokazalo da smo momčad koja zaslužuje biti na prvom mjestu. Čestitke mojim igračima, ali i Kraljevici na fer borbi.


Da je Omišljanima itekako stalo do pobjede lijepo se osjećalo na tribinama. Predvođeni načelnicom Mirelom Ahmetović i vodstvom kluba Omišljani su u velikom broju pohodili Dražice, imali su čak i navijačku skupinu koje se ne bi postidjeli niti neki hrvatski prvoligaški klubovi. Doduše, možda su malo pretjerali s topovskim udarima, dimnim i bengalkama, ali budući da niti u jednom trenutku nisu prelazilli granicu dobrog ukusa nema im se na čemu zamjeriti. Zaista su zdušno bodrili svoje nogometaše i na kraju sa njima na terenu podijelili tu radost.



– Čitav protekli tjedan u Omišlju se svugdje pričalo samo o OŠK-u pa se taj pritisak malo prenio na nogometaše. Pokušavao sam ih smiriti, želio sam da što hladnije glave uđemo u utakmicu i vjerujem da smo, unatoč svemu, u tome ipak uspjeli – dodao je trener Veljačić.


Omišljani su dominirali u prvih trideset minuta i tu dominaciju zaključili Bivolčevićevim pogotkom nakon točno pola sata igre, kada je krasnim prizemnim udarcem svladao Forgića, koji je do tog trenutka bio najboljim pojedincem susreta obranivši udarce Jozića (7’) i Zahirovića (14’). Radost gostiju na trbininama trajala je samo četiri minute, odnosno do pogotka Domagoja Prosena koji je vješto u mrežu pospremio jednu odbijenu loptu vratara Kezića. No, bilo je to samo odgođeno slavlje. Drugi pogodak Bivolčevića sve je riješio.


– Mi smo na terenu svoje napravili, a sada nam preostaje čekati odluku i HNS-a i naše uprave – zaključio je Veljačić.