Priča iz Njemačke

Odigrao odlično protiv Lazija iako je prije utakmice saznao za smrt brata

Igor Duvnjak

Lucas Torra (lijevo)/Foto REUTERS

Lucas Torra (lijevo)/Foto REUTERS

Španjolac Lucas Torra saznao je uoči utakmice za smrt brata, ali je htio igrati pod svaku cijenu



RIJEKA »Eintrachtova« visoka domaća pobjeda s rimskim »Lazijom« u Europskoj ligi ima itekako gorak okus za španjolskog igrača njemačkog kluba Lucasa Torra i njegova suigrače. Uoči utakmice mu je umro brat i upamćena je slika kako se poslije pobjede povio i plakao. Nakon što je sudac odsvirao kraj susreta igrači domaćih su se okupili oko trenera Adija Hütter koji im je priopćio da su samo on i španjolski igrač u momčadi znali da ovaj preživljava tako tužne trenutke. Lucasov pokojni brat je umro sa 27 godina, uoči utakmice još nisu bili poznati uzroci njegove smrti. Tako je radost u njemačkom taboru poslije visoke pobjede čak 4:1 brzo isparila radi tragičnog događaja u obitelji španjolskog veznjaka. Trener »Eintracht je poslije prepričao što se događalo.


– Lucas mi je prije utakmice ispričao o svom tužnom događaju koji ga je snašao, ali je htio igrati pod svaku cijenu. Pitao sam ga da li je uistinu u stanju igrati, ostavio sam mu slobodan izbor neka sam odluči. Sada smo mu svi blizu, naša tuga je velika, potamnila je radost radi pobjede – kazao je.


Inače, Lucasovi roditelji su došli u Frankfurt radi utakmice, planirali su tu ostati do ponedjeljka, ali su nakon svega otputovali u Španjolsku. »Eintracht« je naravno Lucasu Torrou dao slobodno, ovaj se pridružio svojoj obitelji, neće igrati na idućoj bundesligaškoj utakmici s »Hoffenheimom« u kojoj golove zabija nekadašnja zvijezda »Rijeke« Andrej Kramarić.




Menadžer »Eintrachta«, svojevremeno poznati napadač Fredi Bobić, u jednoj epizodi i igrač »Rijeke« je poručio za tamošnji »Kicker«:


– Lucas je mogao preskočiti utakmicu sa »Lazijom«, ali on ju je odigrao i to jako dobro. Nevjerojatno!