Prijateljska utakmica

OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN Pogledajte nevjerojatnu reviju promašaja penala u susretu Reala i Man. Uniteda

Hina

Reuters

Reuters



Nogometaši Manchester Uniteda svladali su Real Madrid sa 2-1 (1-0, 1-1) boljim izvođenjem jedanaesteraca u prijateljskoj utakmici odigranoj na Levis stadionu u Santa Clari.


Zidaneova momčad je još uvijek bez Cristiana Ronalda, ali se ravnopravno borila protiv skupocjenog sastava Josea Mourinha. Manchester je poveo pogotkom Lingarda u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Sve je u toj akciji napravio Anthony Martial koji je u slalomu po lijevoj strani prošao između Danija Carvajala, Lucasa Vazqueza i Luke Modrića te servirao loptu engleskom veznjaku koji je samo morao gurnuti u mrežu.


Luka Modrić je odigrao prvo poluvrijeme, a onda ga je u drugom zamijenio Mateo Kovačić. Zidane je u drugom dijelu dvoboja igrao s novih 11 igrača, a sličan je potez napravio i Mourinho koji je u poluvremenu osmoricu iz početne postave ostavio u svlačionici.




U novonastalom odnosu snaga Real je došao do izjednačujućeg pogotka u 69. minuti, kada je Victor Lindelof srušio Thea Hernandeza u kaznenom prostoru Manchester Uniteda, a Casemiro bio siguran realizator kaznenog udarca. To je bio konačan rezultata osnovnog dijela utakmice.


Momčadi su za pobjedu izvodile jedanaesterce, a uspješnijim su se pokazali igrači Manchester Uniteda i njihov vratar David De Gea, nesuđeni član Reala. Od petorice izvođača u momčadi europskog prvaka samo je Quezada bio precizan, a među nepreciznima se našao i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Nisu ni igrači Manchestera bili mnogo uspješniji, ali za pobjedu je bilo dovoljno da Mkhitaryan i Blind pošalju loptu u mrežu.


Manchester United će sljedeću utakmicu na sjevernoameričkoj turneji odigrati u noći sa srijede na četvrtak (1.30 sati) protiv Barcelone u Landoveru, a iste će večeri (5 sati) u Los Angelesu Real Madrid odmjeriti snage s Manchester Cityjem.