Razmatranje planova

OTKAZIVANJE BUNDESLIGE? Čelnici klubova protiv takve ideje, navijači smatraju da nogomet treba stati

Katarina Blažević

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Moramo se u nekome trenutku vratiti u normalu, ne smijemo pretjerivati. Sezona bi se trebala odigrati pred praznim tribinama - smatra izvršni direktor Borussije Dortmund



BERLIN Njemačko nogometno prvenstvo zasad pauzira s utakmicama do 2. travnja, ali sve je izvjesnije kako će se taj rok produžiti. Košarkaška 2. Bundesliga već je u potpunosti otkazana, a pitanje je čeka li isto i nogometnu scenu. 


Izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke jedan je od protivnika otkazivanja Bundeslige u ovome trenutku, njegova ekipa uzela bi drugo mjesto u tom slučaju. 


– Moramo se u nekome trenutku vratiti u normalu, ne smijemo pretjerivati. Sezona bi se trebala odigrati pred praznim tribinama – smatra Watzke s kojime se slaže i predsjednika Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, prenosi Daily Mail. 




Doduše, Bayernu bi otkazivanje odgovaralo jer drže prvo mjesto na ljestvici, ali je problem veliki gubitak novca od TV prava. 


Trenutno je i ideja čelnika Bundeslige odigrati preostale utakmice pred praznim tribinama jer je u pitanju velik novac, a izvršni direktor DFL-a Christian Seifert naglašava i kako je pedesetak tisuća ljudi zaposleno u prvoligaškom i drugoligaškom njemačkom nogometu. Zbog toga je prvi plan trenutno napraviti ono što se govorilo i u Engleskoj – na nekoliko stadiona u državi odigrati preostale utakmice bez gledatelja, te u razmaku od nekoliko dana. 


Jedini koji se u Njemačkoj s time ne slažu su klubovi navijača koji smatraju da “nogomet mora stati dokle god to društvo treba”. 


– Ne smije se događati da, dok se javni život zaustavio, nogomet pokušava sve kako bi išao u korak s paralelnom realnošću – napisali su iz udruge navijača “Unsere Kurve”.