Derbi na Rujevici

OSJEČANI PORUČUJU: Utakmica na Rujevici nije ključna, jer se ima još puno za igrati, ali je jako bitna

Glas Slavonije

Ivica Kulešević/Foto PIXSELL

Ivica Kulešević/Foto PIXSELL



OSIJEK Nogometaši Osijeka na Kvarner dolaze na krilima posljednjeg, minimalnog, ali vrijednog slavlja (1:0) nad vodećim Dinamom koje ih je opet lansiralo na treće mjesto. Ivica Kulešević, strateg »bijelo-plavih«, svojevremeno je radio i na Rujevici i jako dobro poznaje sve što se i kako radi u redovima »bijelih«. Glavni problem Kuleševiću je neigranje Marića koji prekida niz od 62 nastupa zaredom, zabio je svim klubovima u minula 22 kola, a dojam je i kako neće puno riskirati niti s ozlijeđenim Bočkajom.


Ostaje pitanje i koju će formaciju primijeniti Kulešević, 3-5-2 ili 4-4-2 po kojoj mi u napadu iza najisturenijeg Mancea zaigrao vjerojatno Pilj.


– Utakmica protiv Dinama za nas je prošlo, svršeno vrijeme. Odmah potom okrenuli smo se razmišljanjima o Rijeci. Razmišljamo tako da je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Nema tu puno tajni, samo nas pobjede drže u vrhu. Uz Rijeku me vežu lijepe uspomene i prijateljstva, ali Osijek je moj klub s kojim želimo potvrditi bodove iz posljednje utakmice s Dinamom – kaže Kulešević.




Kormilar Osječana priželjkuje pravu predstavu u istom takvom ambijentu.


– Morat ćemo biti jako dobri, na svom maksimumu da bismo donijeli nešto iz Rijeke. Rijeku respektiramo, ali imamo kvalitetu i imamo se čemu nadati. Vjerujem da ćemo biti na jednoj jako dobroj razini i onda podvući crtu i vidjeti što smo napravili. Volim imati 15 igrača u svlačionici koji misle da su svi standardni i neophodni. Postoji opcija sa Špoljarićem, Lončarom i Piljem. No, vidjet ćemo. Ovo nije ključna utakmica, ali je jako bitna. Još se puno ima za igrati. Očekujem napadačku igru s obje strane – zaključuje Kulešević.