Čestitke s Poljuda

OREŠĆANIN: Dinamo je ostvario bitnu pobjedu za hrvatski nogomet

P. N.

Siniša Orešćanin/Foto PIXSELL

Siniša Orešćanin/Foto PIXSELL



SPLIT Hajdukov trener Siniša Orešćanin uoči utakmice protiv Slaven Belupa je rekao:


– Slaven doživljavamo jako ozbiljno. To je unazad nekoliko godina teško gostovanje i očekujemo zahtjevnu utakmicu.


O ozlijeđenim igračima je kazao:




– Ismajli je normalno u kadru, Hamza, Vučur i Teklić su igrači koji zbog ozljede neće moći participirati. Bašić je u treningu, ali neće biti u kadru za utakmicu, kao ni Beširović i Ivanovski. Hamza bi trebao biti spreman za Istru. S Dinom nakon duge pauze idemo na to da krene kroz drugu momčad.


Četiri neriješena i jedan poraz su omjer u zadnjih pet susreta s Belupom. Je li vrijeme za pobjedu?


– Nadam se da jest. Nisam bio siguran u statistiku, ali negdje mi je u glavi bilo da su te utakmice uvijek neugodne. Moj kolega Sertić s Akademije je bio pozitivna promjena na njihovoj klupi, momčad se digla. On i suradnici su domaći dečki koji su bolje znali što se događa, a što se tiče nogometa imaju svoj stil, prepoznatljiv način igre. Jako puno im s psihološkog stanja znači i utakmica protiv Osijeka. Mislim da će im taj bod jako puno značiti jer je osvojen na karakteran način, gdje su s igračem manje došli do boda na teškom gostovanju, ali mi se bavimo sobom i nadamo se pobjedi.


Slavenu nedostaju četiri igrača…


– Niti jednom riječju to nećemo spominjati do početka utakmice. Nije to toliko bitno jer oni imaju relativno širok kadar i može biti mač s dvije oštrice jer igrači koji uđu će se željeti dokazati.


Upitan je i za sinoćnju pobjedu Dinama…


– Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Bitno je za njega i za hrvatski nogomet što se tiče koeficijenta. Mislim da ih čeka jako težak uzvrat, ali bitno je ovo bilo zbog koeficijenta.


Palaversu obično vadi oko 60. minute…


– Ne vidim kontekst ovog pitanja, Ante je mlad igrač koji dobro potvrđuje svoj potencijal. On je igrač u razvoju koji se još uvijek adaptira na prvoligaški nogomet. To je dio njegova razvoja. Pokušavamo držati tenziju u ekipi da damo i drugima šansu, sve je to nekakav miks. Atmosfera je dobra i ne vidim svrhe tom pitanju, da se nešto čačka.


Upitan je i je li razgovarao s predsjednikom Marinom Brbićem.


– Prije presice smo imali ugodan razgovor upoznavanja, razgovarali smo na način da idemo dalje i pokušamo ovu polusezonu učiniti uspješnom.