Europsko prvenstvo za mlade nogometaše

OGLASIO SE NAKON DEBAKLA Nenad Gračan: Napravili smo previše pogrešaka

Hina

snimio Goran Kovačić / PIXSELL

snimio Goran Kovačić / PIXSELL

Nismo očekivali ovakav poraz. Treba čestitati odličnoj Rumunjskoj, a mi smo na početku bili previše impresionirani, primili dva pogotka i kroz cijelu utakmicu vidjelo se mnogo tehničkih pogrešaka...



SAN MARINO – Izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije Nenad Gračan nakon visokog 1-4 poraza od Rumunjske u susretu 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu u San Marinu izjavio je kako je njegov sastav izgubio jer je napravio previše pogrešaka.


“Nismo očekivali ovakav poraz. Treba čestitati odličnoj Rumunjskoj, a mi smo na početku bili previše impresionirani, primili dva pogotka i kroz cijelu utakmicu vidjelo se mnogo tehničkih pogrešaka. Upravo smo o tome bili i pričali, ključni su natjecateljski nogomet i kontinuitet u klubovima. Nažalost, bilo je i dosta ozljeda, pokušavali smo to u ova dva tjedna popraviti, ali nismo uspjeli. Bile su dvije faze utakmice kada smo djelovali sigurnije, imali situacije za izjednačenje kod 2-1, a treći rumunjski pogodak slomio je igrače i teško se bilo poslije toga vratiti. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za ono što slijedi”, kazao je Gračan koji je dodao kako je za našeg krilnog igrača Josipa Brekala, koji je zbog ozljede koljena napustio igru već početkom dvoboja, prvenstvo vjerojatno završilo.


“Brekalo je napravio magnetsku rezonancu i vjerojatno je za njega prvenstvo završeno. Koljeno ga boli, nije mogao nastaviti, a njegov izlazak nas je poprilično poremetio”.




Gračan je pohvalio i odličnu Rumunjsku.


“Hagi je izuzetan igrač. Vidi se njegova kvaliteta, daje ton rumunjskoj igri, ali imaju i druge odlične pojedince. Zato i igraju već sedmorica za seniorsku reprezentaciju. Rumunjska je već u kvalifikacijama dokazala da se može nositi sa svakima, uključujući i Francuze i Engleze. Ovakvom agresivnošću može napraviti mnogo, ta je agresivnost bila ključ jer smo uvijek kaskali za Rumunjima. Potom su iskoristili sve naše pogreške”.


Hrvatska će još igrati protiv Francuske u petak i Engleske u ponedjeljak.


“Pokušat ćemo izvući pouke iz ovog poraza, u sportu i poraz može biti pobjeda ako se shvate uzroci poraza”, zaključio je Gračan.


Samo pobjednik skupine izborit će prolazak u polufinale u koje će i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz sve tri skupine.