Šovinizam na stadionu

‘Nož, žica, Srebrenica’ prekinula prijateljski susret juniora BiH i Srbije

Hina

Kada je sudac Elvis Mujović u ranoj fazi utakmice iz igre isključio srbijanskog igrača Milana Gajića, s tribina su odjekivale uvredljive poruke 'Nož, žica, Srebrenica', te 'Ubij Turčina'



MOSTAR – Prijateljski nogometni susret juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije koji se u utorak igrao u Modriči u Republici Srpskoj prekinut je zbog šovinističkih uvreda i spominjanja Srebrenice, izvijestili su u utorak mediji u BiH.


Povici publike i uvrede prEma Bošnjacima čule su se tijekom susreta. Kada je sudac Elvis Mujović u ranoj fazi utakmice iz igre isključio srbijanskog igrača Milana Gajića, s tribina su odjekivale uvredljive poruke ‘Nož, žica, Srebrenica’, te ‘Ubij Turčina’. Zbog toga je sudac Mujović nakratko prekinuo susret, a i nakon povratka na travnjak u Modriči povremeno se slično skandiralo.


Po izvješćima medija nakon sat vremena ponovila su se uvredljiva masovna skandiranja zbog čega je sudac odsvirao kraj i poslao mlade nogometaše u svlačionice prije kraja dvoboja. U Srebrenici je počinjen najteži ratni zločin na prostoru Europe nakon II. Svjetskog rata. Srpske postrojbe pod vodstvom generala Ratka Mladića kojemu se sudi u Dan Haagu likvidirale su ko 8.000 bošnjačkih muškaraca i mladića.