Seniorska momčad

Novi tim na nogometnoj mapi: Pomorac 1921. će odmah napasti sam vrh i prvu ŽN

Denis Frančišković



KOSTRENA U Žuknici misle ozbiljno, nakon dvije godine stanke seniorski nogomet, točnije »Pomorac 1921«, vraća se na seniorsku pozornicu! Sportski ponos Kostrene od iduće sezone započinje natjecanje u najnižem razredu, Prvoj županijskog ligi – skupini A, nakon što je uprava na čelu s predsjednikom Marijom Sintićem stvorila solidne preduvjete. Kostrenjani su uspješno odradili domaćinstvo EURO-a U-17 te jubilarnog 40. Memorijala »Egon Polić«, omladinska škola s 80 polaznika proširila se na njih 150, pa je okupljanje seniora logičan slijed događanja.


Mauru Uljaniću povjerena je uloga sportskog direktora kluba, voditelja Omladinske škole, a ujedno će biti i trener vratara, dok su jučer ekipu u prve treninge poveli Dragan Štulić i Vladimir Jerić koji su dosad vodili juniore i kadete uz asistenciju Antonija Rukavine.


– Na okupu je dosta juniora iz naše škole koji su završili svoj staž, a pozvali smo da nam se pridruže i svi igrači s područja Kostrene i bliže okolice. Klub smo otvorili lokalnoj zajednici, a reakcije su jako pozitivne. S nekima još razgovaramo, momčad će biti lokalnog karaktera, a cilj nam je da Žuknica opet bude mjesto druženja i okupljanja – tvrdi Uljanić.


Odluka da će »Pomorac 1921« krenuti u natjecanje iz Druge, a ne Prve ŽNL, stigla je jučer.– Naša je želja bila da krenemo iz Prve županijske lige, ali što je, tu je. Imamo dobru školu s osam trenera, uvjeti su vrhunski, a nema nam druge nego poštivati odluku. Napravit ćemo kompetitivnu momčad koja odmah ove sezone napada vrh i ulazak u Prvu ŽNL – dodaje Uljanič. Predsjednik Sintić kaže da je naglasak stavljen na igrače iz klupske škole, one iz Kostrene koji su dosad igrali u drugim klubovima kao i mlade nogometaše iz regije.– Nakon uspjeha u radu škole nogometa, došlo je vrijeme za formiranje seniorske ekipe. Odrađeni posao sigurno nije bio lagan, no danas smo vrlo ponosni kako klub izgleda. Hvala Općini Kostrena na potpori posljednjih godina kao i mještanima i prijateljima kluba – ističe Sintić, kojem je najvažnije ulaganje u djecu i mlade te pridržavanje u zacrtanim realnih financijskim okvirima.