Serie A

Novi kiks Rome

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Večeras su na rasporedu još dvije utakmice, a sastaju se Cagliari - Napoli, te Inter - Milan, a u ponedjeljak igraju Fiorentina - Verona



Nogometaši Rome propustili su priliku vratiti se na drugu poziciju talijanskog prvenstva nakon što su u susretu 31. kola na Olimpicu odigrali 1-1 protiv Atalante.


 


Nakon što je Lazio u subotu izgubio na gostovanju kod Juventusa (0-2), Roma je današnjom pobjedom mogla preuzeti ‘dvojku’, poziciju koja direktno vodi u Ligu prvaka. Domaćin je dobro otvorio utakmicu i golom Francesca Tottija iz jedanaesterca poveo je već u trećoj minuti utakmice. U 24. minuti, također iz kaznenog udarca izjednačio je German Denis. U nastavku susreta Roma je imala inicijativu, no nije uspjela slomiti gostujuću obranu. U posljednjih 14 kola Roma je slavila samo tri puta.


Identičnim rezultatom završile su još dvije utakmice, Chievo – Udinese, te Sassuolo – Torino. Igor Bubnjić je igrao za Udinese do 61. minute, dok je Stipe Perica nije nastupio za momčad iz Udina. Palermo je pobijedio Genou 2-1, a Mate Jajalo je za domaćina igrao do 58. minute.




Večeras su na rasporedu još dvije utakmice, a sastaju se Cagliari – Napoli, te Inter – Milan, a u ponedjeljak igraju Fiorentina – Verona.


Na ljestvici vodi Juventus sa 73 boda, Lazio i Roma imaju po 58 bodova, a četvrti je Napoli sa 50 bodova.