Vlajčevićev nasljednik

Novi disciplinski sudac Saša Pavličević – Bekić: Svi klubovi moraju biti ravnopravni

Ivana Vaupotić

Mora postojati jednakost i ravnopravnost svih klubova. Javnost mora znati da postoje situacije kada disciplinske mjere ne mogu biti donesene naprečac – kaže Pavličić-Bekić



Svojevoljni odlazak Krešimira Vlajčevića s dužnosti disciplinskog suca MAXtv Prve lige i Druge HNL, u prvi je plan izbacio njegovog nasljednika Sašu Pavličića-Bekića, dosadašnjeg predsjednika Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.


– Stvarno ne znam zbog čega je kolega Vlajčević podnio osobni zahtjev da bude razriješen dužnosti disciplinskog suca. Samim time, bilo bi deplasirano davati bilo kakve komentare. Radi se o čovjeku koji je šesnaest godina obnašao dužnost displinskog suca, a taj vremenski rok jasno sugerira da je kvalitetno i savjesno radio svoj posao – kaže 45-godišnji odvjetnik iz Zagreba.


Novi disciplinski sudac specijaliziran je za radno, obiteljsko i sportsko pravo, a u nogometnim krugovima uživa veliki ugled i poštovanje. U protekle dvije godine Disciplinska komisija HNS-a pod njegovim je ravnanjem donijela više od dvjesto odluka, s time da su tek dvije bile naknadno preinačene.




– Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo onog trenutka kada sam prihvatio imenovanje na dužnost disciplinskog suca. Smatram da u nogometu mora postojati jednakost i ravnopravnost svih klubova, i to je ono čemu ću težiti. Javnost mora znati da postoje situacije kada disciplinske mjere ne mogu biti donesene naprečac. Sve strane moraju imati priliku iznesti svoje viđenje određene situacije i iskazati stav putem službenog očitovanja. Prema tome, uložit ću maksimalne napore kako bih ažurno donosio kvalitetne odluke unutar zadanih rokova – objašnjava bratić prerano preminulog hrvatskog reprezentativca, bivšeg igrača »Dinama« i »Rijeke« Dubravka Pavličića.


Svoju ozbiljnost potkrepljuje i planovima.


– Uoči početka proljetnog dijela sezone namjeravam organizirati sastanak s čelnicima svih prvoligaša i drugoligaša. Svi moraju biti svjesni da FIFA i UEFA nacionalnim savezima daju određene propise i smjernice, čime se određuju pravila ponašanja u nogometu na ovoj razini – zaključuje Pavličić-Bekić.