Večer s "Rijekom"

Nova Rijeka nikad bliže: U ponedjeljak fešta s navijačima na lovranskom mulu

Ivan Volarić

Zašto ne svaki put otići u neki drugi kraj da barem djelomično vratimo našim navijačima ono što oni nama daju kroz cijelu godinu. Razmatramo sve mogućnosti. Ove godine odlučili smo se za predivnu lokaciju u Lovranu gdje će sigurno biti velika fešta  – dodao je Rivetti



RIJEKA Prijašnjih godina momčad »Rijeke« bi svoj prvi kontakt s navijačima uoči početka nove sezone doživjela na riječkome Korzu.


Osim momčadi prezentirali bi se novi dresovi, a cjelokupni »hepening« ukrasilo bi druženje igrača i navijača. Ovoga puta odgovorni klupski ljudi odlučili su podignuti cijelu priču na jednu višu razinu i preseliti zbivanje tamo gdje »Rijekin« grb ima doista kultni status, u Lovran. Na tamošnjem mulu u ponedjeljak navečer bit će organizirana »Večer s Rijekom – nikad bliže«, odnosno fešta od »Rijeke« i nogometa. Zabavni program počinje u 19 sati. Nešto poslije 20 sati na pozornicu će istrčati igrači »Rijeke« u novim dresovima. Prezentirat će se i nove internet stranice na koje su u klubu posebno ponosni.


– Mislim da ne treba posebno pojašnjavati što  Lovran znači za HNK »Rijeka« i obrnuto. Svi znamo da je to mjesto odakle je oduvijek dolazio veliki broj onih naših najvatrenijih pristalica, oni stariji navijači sjetit će se glasovite Lovranske glazbe koja je desetljećima bila velika podrška našim igračima na Kantridi. S obzirom na to da su oni uvijek dolazili »Rijeci«, sada smo odlučili Lovrancima dovesti »Rijeku« te zajedno napraviti veliku feštu – govori Alen Rivetti, klupski uposlenik zadužen za organizaciju utakmica i priredbi poput ove u Lovranu.




U klubu ne znaju da li će prezentacija momčadi iduće godine biti organizirana u nekom drugom primorskom mjestu tradicionalno naklonjenom »Rijeci«, poput, primjerice, Crikvenice. Zašto »Rijeka« ne bi funkcionirala poput MIK-ovske karavane?


– Zašto ne svaki put otići u neki drugi kraj da barem djelomično vratimo našim navijačima ono što oni nama daju kroz cijelu godinu. Razmatramo sve mogućnosti. Ove godine odlučili smo se za predivnu lokaciju u Lovranu gdje će sigurno biti velika fešta  – dodao je Rivetti.


Što se dresova tiče, oni će idejno ostati na istoj razini, dakle, neće se odstupiti od bijele podloge i plavoga križa, odnosno plave podloge i bijeloga križa te treće bordo garniture. Taj dizajn aktualiziran prije dvije godine samo se  doradio, a najveća novost je da će »Rijeka« od ove sezone imati i četvrtu garnituru dresova koja bi trebala ugledati svjetlo dana za nekoliko mjeseci. Za sada se zna da će na tim dresovima prevladavati – ljubičasta boja.