Susret s Atleticom

Nogometaši Reala plasirali se u finale Lige prvaka

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



Nogometaši Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu u Madridu slavili protiv Manchester Citya s 1-0 (1-0), U prvoj utakmici u Manchesteru nije bilo golova, a Real u finalu čeka Atletico Madrid. 


Real je prošao autogolom braniča Citya Fernanda u 20. minuti nakon udarca Garetha Balea. Luka Morić je započeo i odigrao vrlo dobru utakmicu za Real, a u 87. minuti ga je zamijenio Mateo Kovačić. 


“Kraljevski klub” se zasluženo probio u finale jer je tijekom svih 90 minuta dominirao protiv beskrvnog i neopasnog Manchester Citya, koji može biti zadovoljan što je s Bernabeua otišao samo s jednim primljenim golom. Španjolski sastav je, posebice u drugom dijelu, propustio nekoliko sjajnih prilika i bilo bi posve nezasluženo da je engleski sastav u završnici postigao gol i prošao dalje. Real je protiv Manchester Cityja uspio izboriti svoje 14. finale Kupa i Lige prvaka, a protiv Atletica će tražiti 11. naslov, dok je engleski sastav propustio priliku za svoj premijerni nastup u finalu.Plasman u polufinale je najveći europski uspjeh ‘Građana’, uz osvojeni Kup kupova 1970. godine




Real je u uzvratu protiv Citya morao bez ozljjeđenih Benzeme i Casemira, ali je ipak zaigrao Cristiano Ronaldo, nakon što je propustio tri utakmice zbog ozljede. Dvoboj nije dobro počeo za englesku momčad jer se već u 9. minuti ozlijedio kapetan Kompany, a umjesto njega je ušao Mangala. Izostanak kapetana City je platio primljenim golom već u 20. minuti. Akciju Reala je započeo Modrić, a nastavio Carvajal koji je desnoj strani pronalazi Balea, Velšanin umjesto centaršuta upućuje udarac preko vratara Harta, a lopta se od vrha kopačke igrača Citya Fernanda i suprotne vratnice odbija u mrežu.  Bale je u 43. minuti bezuspješno iz daljine pokušao iznenaditi Harta, a minutu kasnije City je došao do jedine, ali najveće prilike u kojoj je Fernandinho iz izgledne situacije s 16 metara pogodio samo vanjski dio vratnice. 


U 52. minuti Modrić se našao u sjajnoj prilici, našao se neočekivano sam ispred Harta, ali nije dobro primirio loptu i engleski vratar zaustavlja njegov udarac. Dvije minute kasnije Ronaldov udarac glavom iz blizine ponovno brani Hart, kao i novi udarac Portugalca, ovog puta nogom, u 59. minuti.  Novu veliku priliku Real je propustio u 63. minuti kada Bale glavom pogađa gredu i pravo je čudo kako “Kraljevski klub” nije uspio zabiti drugi gol, dok je City bio posve bezopasan. Trener Manchester Citya Manuel Pellegrini je u zadnjih 20-tak minuta uveo napadače Sterlinga i Iheanacha, no ni to nije oplemenilo igru u napadu gostiju. Tek u 89. minuti na utakmici posve “nedvidljivi” Aguero je s 20-tak metara pucao tik iznad grede 


Tako će se u Milanu 28. svibnja dogoditi repriza finala iz Lisabona 2014. godine, kada je Real protiv Atletica slavio s 3-1 u produžetku. 


REAL MADRID – MANCHESTER CITY 1-0


Strijelac: 1-0 Fernando (20-ag)


Pred 76.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Slovenac Damir Skomina. 


REAL: Keylor Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić (Kovačić, 88), Kroos, Isco (James,66) – Bale, Jesé (Lucas Vaszquez, 56), Cristiano Ronaldo.


MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Kompany (Mangala, 10), Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesus Navas (Iheanacho, 70), Yaya Touré (Steerling,61), De Bruyne – Agüero