Prva HNL

Nogometaši Dinama na Maksimiru svladali Cibaliju

Hina

Snimio D. KOVAČEVIĆ

Snimio D. KOVAČEVIĆ



U prvoj utakmici 20. kola Prve HNL nogometaši Dinama su na Maksimiru svladali Cibaliju sa 1-0 (0-0), a nova tri boda vodećoj momčadi domaćeg prvenstva donio je Angelo Henriquez pogotkom u 79. minuti dvoboja.


Momčad Marija Cvitanovića bila je nadmoćna tijekom cijele utakmice, stvarala je prilike, ali je briljirao Cibalijin vratar Zvonimir Šubarić.


Ipak, u 79. minuti ni on nije uspio spriječiti Čileanca Angela Henriqueza da svojim petim prvenstvenim pogotkom u ovoj sezoni donese nova tri boda zagrebačkoj momčadi. Bila je to akcija dvojca koji je ušao u drugom poluvremenu. Fiolić je ubacio s lijeve strane, a Henriquez glavom prebacio Šubarića, nakon što se lopta od grede odbila iza gol-crte.




Utakmicu na Maksimiru pratilo je oko 1.000 gledatelja, a sudio je Andrej Burilo iz Osijeka.


Strijelac: 1-0 Henriquez (79)


Dinamo je u 20 utakmica sakupio 50 bodova, 15 više od Osijeka i Hajduka koji imaju po utakmicu manje. Rijeka je četvrta sa 32 boda. Peti Inter ima 26, šesta Lokomotiva 22, a sedmi Slaven Belupo 20 bodova. Osma je Cibalia sa 17 bodova, deveta Istra 1961 ima 16, a posljednji je Rudeš sa 12 bodova. 


Od 17 sati u Puli igraju Istra 1961 i Osijek. U nedjelju su na rasporedu dvoboji Hajduka i Intera (15 sati) te Rijeke i Rudeša (17 sati), a u ponedjeljak (14 sati) će u Koprivnici kolo zaključiti Slaven Belupo i Lokomotiva nastavkom utakmice koja je u petak prekinuta nakon prvog poluvremena.