Povratak nogometu

Nikola Pokrivač: Mislio sam da više nikad neću zaigrati, a to će se dogoditi baš protiv moje Rijeke!

Marko Cvijanović

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Bilo je teško, ali ne volim o tome pričati. Poslije svega što sam prošao, mislio sam da više nikad neću igrati nogomet. Nisam se, međutim, želio pomiriti sa sudbinom i evo me, igram u subotu – kaže veznjak Slavena Nikola Pokrivač



Nikola Pokrivač s velikim zanimanjem prati završnicu MAXtv Prve lige koja poslije dugo godina nudi neizvjesnost kad je u pitanju borba za naslov prvaka.


– Prvi put poslije dugo godina čeka nas neizvjesna borba za naslov prvaka. Drago mi je zbog »Rijeke«, volio bih da ta utrka za naslov bude neizvjesna do zadnjega kola, a tko će osvojiti naslov… Tako mi je svejedno, igrao sam u oba kluba, bit će mi drago koja god momčad bude prva – kaže Nikola.



Iza Nikole je pet tjedana priprema, velika količina pretrčanih kilometara. Njegove igračke kvalitete nikad nisu bile upitne, valjalo je samo vratiti snagu.


– Već neko vrijeme treniram s momčadi. Ne, nije mi bio problem vratiti tjelesnu spremu, imao sam jedino problema s viškom kilograma koji su se nakupili tijekom razdoblja kad sam se liječio i bio bez nogometa. Sada sam se doveo u red, opet sam fit.


Utakmica s »bijelima« budi drage uspomene na lijepe riječke dane bez obzira što njegova bivša momčad stiže u Koprivnicu s imperativom pobjede uzimajući u obzir »mrtvu trku« s »Dinamom« za naslov prvaka.


Prioriteti


– Istina je, »Rijeka« je ta koja mora ganjati pobjedu u svakoj utakmici ako žele držati priključak s »Dinamom«. Mi smo praktično osigurali ostanak u ligi i nemamo rezultatski imperativ. »Rijeci« su bitne obje utakmice, i ova subotnja i ona u utorak u uzvratu polufinala Kupa. Mi smo puno više orijentirani toj kup utakmici, imamo aktivan rezultat, pobjeda od 1:0 nas vodi u finale. Dakle, sve je otvoreno.


Pokrivač je dovoljno dugo u »Slavenu« da ne bi prepoznao trenerske kvalitete Željka Kopića, koji u Koprivnici radi dobar posao.


– Sjećam se Kopićeva »Zagreba« kojemu je malo nedostajalo izboriti Europu. Čovjek i sad u »Slaven Belupu« dokazao da momčadi ipak ovise o trenerima, utakmice su pokazale da momčad želi igrati, da se želi nametnuti posjedom lopte, da nema namjeru nabijati. Vidi se trenerova ruka, nije to slučajno. 


Kada govori o ciljevima, znaju se prioriteti…


– Zdravlje je uvijek na prvom mjestu, sada imam neke druge prioritete u životu. Vratio sam se nogometu, to je već velika stvar i nemam namjeru postavljati si neke dugoročne ciljeve. Moj je cilj do kraja sezone pomoći »Slaven Belupu« ostvariti što bolje rezultate, a poslije ćemo vidjeti što i kako dalje – zaključio je Nikola.