Dalić odlučio

Nikola Kalinić napustio reprezentaciju

Hina

Nikola Kalinić / Foto Igor Kralj/PIXSELL

Nikola Kalinić / Foto Igor Kralj/PIXSELL

Prema još nepotvrđenim vijestima, Nikola Kalinić je odbio ući u igru i zamijeniti Marija Mandžukića u 84. minuti dvoboja protiv Nigerije, navodeći kao razlog bolove u leđima. Izbornik nije želio tolerirati takvo ponašanje i odlučio se na najveću kaznu, izbacivanje iz reprezentacije



ROŠČINO Sjajnu atmosferu koja je vladala u taboru hrvatske reprezentacije nakon pobjede protiv Nigerije, pokvarila je vijest o odlasku Nikole Kalinića iz reprezentacije, o čemu će izbornik Zlatko Dalić govoriti na konferenciji za medije koja će početi u 16.15 sati, prije današnjeg treninga hrvatskih nogometaša.


Prema još nepotvrđenim vijestima, Nikola Kalinić je odbio ući u igru i zamijeniti Marija Mandžukića u 84. minuti dvoboja protiv Nigerije, navodeći kao razlog bolove u leđima. Izbornik nije želio tolerirati takvo ponašanje i odlučio se na najveću kaznu, izbacivanje iz reprezentacije. 


Hrvatski izbornik je uoči puta u Rusiju poručio kako svi u hrvatskom taboru moraju ‘spustiti svoj ego’. Kalinić to očito nije uspio, a Dalić nije želio toleritrati njegovu nedisciplinu. Izbornik je povukao odlučan potez, jer je morao zaštititi svoj autoritet i atmosferu unutar momčadi, iako je ovaj incident sasvim sigurno pokvario idilu u ‘Šumskoj rapsodiji’, kampu u kojem su smješteni ‘vatreni’.




Hrvatsku u četvrtak očekuje najteža utakmicu u skupini protiv ‘ranjene’ Argentine u Njižnjem Novgorodu i šteta što se ovo dogodilo uoči utakmice u kojoj ‘Vatreni’ mogu osigurati plasman u osminu finala.


“Vatreni” će do tada odraditi još jedan trening u Roščinu u utorak, a istog dana će putovati u Njižnji.


Za razliku od dosadašnjih izbornika, Dalić je uveo praksu da se u grad u kojem se igra utakmica putuje dva dana, a ne dan prije dvoboja.


Hrvatska će u Njižnjem Novgorodu trenirati dan uoči susreta, koji je na rasporedu u četvrtak, 21. lipnja, s početkom u 20 sati.