West Ham

Nevjerojatan preokret: Bilić otkrio što je rekao svojim igračima na poluvremenu

Hina

Slaven Bilić i Mauricio Pochettino / Foto: REUTERS

Slaven Bilić i Mauricio Pochettino / Foto: REUTERS



Nakon što su ga engleski mediji već otpisali, hrvatski stručnjak Slaven Bilić ‘kupio’ je barem malo mira nakon što je West Ham velikim preokretom pobijedio Tottenham 3-2 i izborio plasman u četvrtfinale Liga kupa.


Bilić je gotovo preko noći od ‘loosera’ postao junakom, a otočki novinari su pobjedu ‘čekičara’, koji su na poluvremenu gubili 0-2, proglasili preokretom sezone.


»Ova pobjeda nam je vratila samopouzdanje, vratila nam je snagu i svježinu. Sada na treningu neće biti mrkih lica,« kazao je Bilić.




Nakon neuvjerljivog ulaska u sezonu Bilić je od uprave kluba dobio ‘žuti karton’, dvije utakmice da spasi svoju menadžersku poziciju na klupi West Hama. Prvu protiv Tottenhama u Liga kupu, a drugu ove subote kod Crystal Palacea.


Nakon prvog poluvremena i vodstva Tottenhama 2-0 činilo se kako bivšem izborniku hrvatske reprezentacije nema spasa.


»Iskreno, nisam vjerovao da se možemo vratiti u meč,« priznao je nakon utakmice kapetan West Hama Mark Noble, dodavši: »Nadoknaditi dva gola protiv Tottenhama nije lagan zadatak, niti za najjače klubove.«


Međutim, West Ham je u drugom poluvremenu odigrao najboljih 45 minuta ove sezone.


»Što sam rekao igračima u poluvremenu ? Rekao sam im da budu hrabriji i da zapnu još više.«


West Ham je od 55. do 70. minute zabio tri gola, a potom obranio prednost.


»Naša igra iz drugog poluvremena bi trebala biti naš standard u nastavku sezone. U smislu konkurentnosti i zalaganja. Izuzev utakmice protiv Brightona, u zadnjih šest ogleda igramo buno bolje. Neke ćemo utakmice izgubiti, ali puno smo se poboljšali i trebali bi ovo iskoristiti,« kazao je Bilić.


Junak preokreta bio je dvostruki strijelac Andre Ayew, a među strijelce se upisao i Angelo Ogbonna.


»Bili smo na dnu, ali trener je našao prave riječi. Želim čestitati svim suigračima, ovo je velika pobjeda,« kazao je Ayew, sin Abedija Pelea, najboljeg afričkog nogometaša 90-ih. Bilić ga je u ljeto prošle godine doveo iz Swanseaja za rekordna 24 milijuna eura.