U Rijeci i daroviti vratar

Nevistić: Nema mjesta gdje bih radije bio nego u Rijeci!

Ivan Volarić

Foto I. VOLARIĆ

Foto I. VOLARIĆ



Riječka ekspedicija u Kranjskoj Gori od utorka navečer brojnija je za dva nova člana, mlada hrvatska reprezentativca. Pripremama se priključio junior Ivan Lucić (U-18 reprezentativac), defanzivni veznjak kojega Kek vidi na mjestu središnjeg stopera te jedno novo lice, daroviti vratar Ivan Nevistić, U-17 reprezentativac i pričuvni vratar Hrvatske na nedavno održanoj europskoj smotri. Šesnestogodišnji Đakovčanin (sugrađanin Ivana Vargića!), kojega je u svoje redove želio privući i »Dinamo«, potpisao je četverogodišnji ugovor, a nakon što mu je istekao onaj stipendijski s »Osijekom«.


Prije nego što stekne pravo nastupa za drugu momčad »Rijeke« odgovorni na Kantridi morat će Osječanima platiti odštetu, odnosno naknadu za razvoj igrača. Nevistić nije krio zadovoljstvo što se našao u uglednom društvu pričuvnog vratara A reprezentacije Hrvatske (Vargić), dugogodišnjeg vratara mladih reprezentacija (Sluga) i vratara niza prvoligaških klubova (Prskalo).


– Svi su me ovdje u Kranjskoj Gori sjajno primili, prilagodbu olakšava činjenica i da je u »Rijeci« dosta igrača iz »Osijeka«. Cilj mi je biti prvi vratar »Rijeke«, a nakon toga i nešto više od toga. Poziv s Kantride mi jako imponira. Radom ću pokazati zašto sam tu. Nema mjesta na svijetu gdje bi radije bio sada nego na pripremama s »Rijekom« u Kranjskoj Gori – kazao je  Nevistić, koji će krajem srpnja navršiti 17 godina.