Prljavi jezik

Nenad Bjelica suspendiran na mjesec dana, neće voditi modre u derbijima protiv Rijeke i Hajduka

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL



RIJEKA Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 22. kola HT Prve lige:


“Sva trojica isključenih igrača zbog dvije opomene, Stanko Jurić (Hajduk), Petar Stojanović i Emir Dilaver (Dinamo)  kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver (recidiv) iznos od 4.000 kuna.


Emir Dilaver kažnjen je dodatnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo (povreda Kodeksa – čl. 84. DP HNS), a po prijavi Povjerenika za natjecanje.




Trener Dinama Nenad Bjelica koji je isključen s klupe u sudačkoj nadoknadi vremena utakmice Osijek-Dinamo zbog psovanja sudaca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna (čl. 53. b. DP HNS).


Na istoj utakmici u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna (čl. 67. i 88. DP HNS), a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna (čl. 67. DP HNS).


Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti pripadnici navijačke skupine Torcida zapalili su ukupno 10 baklji te ispalili 2 topovska udara zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7.000 kuna (čl. 67. DP HNS).


HNK Rijeka mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica – Rijeka kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona)”, stoji u Klakočerovu obrazloženjima kazni.


Ukoliko se kroz žalbeni postupak Bjelici ne ublaži kazna Dinamo će bez svojeg prvog trenera na klupi između ostaloga istrčati i u derbijima protiv Rijeke i Hajduka.