Dinamo vs. Spartak

Nenad Bjelica: Nema kalkulacija, razmišljamo samo o pobjedi!

Hina

Nenad Bjelica/G, STANZL/PIXSELL

Nenad Bjelica/G, STANZL/PIXSELL

Napomenuo sam da povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao - kazao je na presici trener Dinama



ZAGREB Nema kalkulacija, razmišljamo samo o pobjedi, poručio je trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica uoči utakmice 4. kola skupine D Europske lige između Dinama i Spartaka iz Trnave koja je na rasporedu u četvrtak u 21 sati na stadionu Maksimir. 


Dinamo pobjedom protiv slovačkog prvaka ima priliku osigurati plasman u drugi krug natjecanja kojeg ‘modri’ čekaju već 48 godina. Posljednji put Dinamo je dočekao “euro-proljeće” 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 3-1, a potom u Gelsenkirchenu sa 1-0 i otad Dinamo čeka “proljeće”.


»Modrima« bi zavisno od ostalih rezultata mogao biti dovoljan i bod, ali Bjelica ne želi kalkulirati.




– Razmišljam samo o pobjedi. Sutra ćemo dati sve od sebe, to jedino zahtijevam od njih. Naša najveća snaga je što smo sjajna momčad. Nema nikakvih kalkulacija, samo je pobjeda jedino u glavi – kazao je Bjelica.


Strateg hrvatskog prvaka je svjestan prilike koju ima njegova momčad. Osjeća li zbog toga pritisak?


– Napomenuo sam da povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao. Ne bi si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici, uvijek postoji pritisak, sami si ga stvaramo i sutra ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili.


Dinamu će to biti već 25 utakmica ove sezone, a Bjelica je naglasio kako u ekipi vlada sjajna atmosfera.


– Nemamo vremena za taktičko-tehnička poboljšanja. Ovo će biti naša 25 utakmica ove sezone, ekipa dobro trenira i uvijek pred europsku utakmicu ostajemo u klupskom hotelu. Najveći zadatak je održavanje dobre klime, da atmosfera bude opuštena i istovremeno da igrači budu našpanani i maksimalno agresivni za ovakvu utakmicu.


Bjelica je naglasio kako će Dinamo riskirati sve za pobjedu.


– Spartak je vrlo dobra momčad, pokazala je to u prošloj međusobnoj utakmici, i u svim ostalim europskim utakmicama. Radi se o jednoj ozbiljnoj momčadi, koja ima momčadski duh i kvalitetu. Respektiramo i cijenimo to, znamo da ćemo se jako morati pomučiti da pobijedimo. Riskirat ćemo sve za pobjedu, imamo sjajnu momčadi i dečke, sretan sam što ih treniram i s njima bi na kraj svijeta – poručio je strateg modrih’.


Nakon tri kola Dinamo vodi na ljestvici s devet bodova, Fenerbahče je drugi sa četiri boda, Spartak na trećem mjestu ima tri boda, a na začelju je Anderlecht s jednim bodom.