Nenad Bjelica

Nemamo što skrivati, dolazimo motivirani i bez kalkulacija po tri boda

Ivana Vaupotić

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Nenad Bjelica/Foto REUTERS

Ne razmišljamo o finalu Kupa u Puli i sigurno nećemo skrivati adute za tu utakmicu. Sada nas samo zanima isključivo gostovanje na Rujevici. Tamo idemo maksimalno fokusirani, s namjerom da osvojimo sva tri boda. Ponavljam, nekakvo skrivanje ne dolazi u obzir. Na kraju krajeva, Rijeka zna naše slabosti i dobre strane, a i mi imamo ista saznanja o njima - rekao je trener Dinama



ZAGREB Modri ansambl prema Rujevici će krenuti tek danas, odnosno na dan derbija, ali to ne znači da na Kvarner dolazi bez ambicija. Uostalom, nije tajna da je Nenadu Bjelici draže ostvariti pobjedu nego Boga vidjeti. Dinamov trener je kroz protekla četiri dana pripremio svoje štićenike za utakmicu koja bi mogla donijeti definitivnu potvrdu njihove dominacije u hrvatskom klupskom nogometu.


– Kada pogledamo koliko je kvalitetnih utakmica Rijeka odigrala u zadnje vrijeme, jasno nam je da nas očekuje vrlo težak zadatak. Međutim, mi vjerujemo u svoju snagu, volju i kvalitetu. Bez obzira na okolnosti u prvenstvu, ne sumnjam da će nam motivacija biti na razini potrebnoj za ovakvu utakmicu – tvrdi Bjelica.


Nedavni trijumfalni marš kroz Pulu samo je potvrdio da je Rijeka ovog proljeća pronašla formu, unatoč brojnim problemima s ozljedama. Upravo iz tog razloga Bjelica emitira dodatna upozorenja.




– Na Rujevici nas očekuje jako teška utakmica s Rijekom koja je u zadnje vrijeme goropadna. Izuzmemo li njihovo gostovanje na Poljudu, gdje su doživjeli uvjerljivi poraz, oni ovog proljeća igraju na jako visokoj razini – tumači maksimirski šef struke.


Kada se u obzir uzme njegova sklonost rotacijama u momčadi, nemoguće je predvidjeti udarnu postavu modrog ansambla. Ipak, iskustva s derbija u ovoj sezoni govore da će okosnicu momčadi činiti igrači koji su imali vitalne uloge u svim ključnim utakmicama. Povrh toga, Bjelica tvrdi da ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi kalkulirao.


– Ne razmišljamo o finalu Kupa u Puli i sigurno nećemo skrivati adute za tu utakmicu. Sada nas samo zanima isključivo gostovanje na Rujevici. Tamo idemo maksimalno fokusirani, s namjerom da osvojimo sva tri boda. Ponavljam, nekakvo skrivanje ne dolazi u obzir. Na kraju krajeva, Rijeka zna naše slabosti i dobre strane, a i mi imamo ista saznanja o njima. S naše strane sada neća biti nikakvih kalkulacija – zaključuje Bjelica.