Najbolji na svijetu

‘Nek komšiji crkne krava’: Luka Modrić po volji nije bio samo srpskim delegatima

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS



Nakon što se Luka Modrić sinoć popeo na vrh svjetskog nogometa i primio nagradu za najboljeg igrača svijeta, štovatelje najboljeg veznjaka na svijetu zanimalo je sve, od čestitki koje je primio od suigrača, do Lukinih izjava, koje je ljubazno davao nakon proglašenja. Sad su objavljeni i podaci o glasanju, a čitateljstvo će zasigurno zanimati kako su o izboru najboljeg nogometaša svijeta glasali hrvatski susjedi.


Svaka zemlja daval je po tri glasa, a davali su ih izbornik nogometne vrste, kapetan te reprezentacije i predstavnik medija. Svaki od njih davao je imena po tri nogometaša, za koje vjeruje da su zaslužili biti među najboljima, nakon čega je prvi izbor dobio pet, drugi tri, a treći jedan glas.


Zanimljivo je da samo jedan birački tim iz susjedstva, točnije iz Slovenije, Crne Gore, Mađarska, BiH i Srbije, Luku Modrića nije ocijenio najboljim. Luka po volji nije bio biračkoj trojci iz Srbije.




Naprotiv, Modrića je tek jedan predstavnik Srbije, kapetan reprezentacije Aleksandar Kolarov, uvrstio u izbor najboljih, dajući mu jedan bod, iza Lionela Messija i Kevina De Bruynea. Za srbijanskog izbornika Mladena Krstajića najbolji je bio Ronaldo, a iza njega su Hazarda i Griezmann. Milanu Raševiću, predstavniku srbijanskih medija, najbolji je Mbappe, na drugom mjestu je Modrić, a na trećem Salah.


Slovenci su pak dali glasove Modriću kao najboljem, a isto su Luku ocijenili i Crnogorci. Mađarima je također Luka Modrić bio najbolji igrač svijeta, a isto tako glasali su kapetan Bosne i Hercegovine Edin Džeko, kao i izbornik te zemlje, naš Robert Prosinečki.