Potpora zločincu

“Nek je tvojoj majci hvala”: Hoće li UEFA kazniti Zenit, Partizan i Crvenu zvezdu zbog navijače podrške Ratku Mladiću?

Aleksandar Vičević

Za vrijeme utakmice protiv BATE Borisova navijači Crvene zvezde su razvukli transparent s porukom »1000 doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi«.



Ratni zločinac Ratko Mladić, koji je na sudu u Haagu osuđen na doživotni zatvor, na utakmicama Europske lige igranima u četvrtak dobio je podršku srpskih i ruskih navijača.


Navijači ruskoga Zenita iz Sankt Peterburga su za vrijeme utakmice protiv Vardara izvjesili transparent »Ratko Mladić – srpski heroj« zbog čega ruskom klubu prijeti kazna.


U Beogradu je Partizan ugostio Young Boyse, a navijači beogradskog kluba su podigli transparent s porukom »Nek je tvojoj majci hvala«.




Oglasili su se i navijači Crvene zvezde koja je gostovala u Bjelorusiji. Za vrijeme utakmice protiv BATE Borisova navijači Crvene zvezde su razvukli transparent s porukom »1000 doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi«.


Europska nogometna federacija je najavila kako će kazniti klubove čiji navijači budu slavili ratnog zločinca pa Zenitu, Partizanu i Crvenoj zvezdi prijeti kazna.