Žrtva teškog terena u Parku mladeži

Nastavljaju se Kekove muke po napadačima: Bekim Balaj 10 dana ‘out’

Ivan Volarić

Ozbiljan je to udarac za »Rijekinu« momčad i veliki problem za trenera Matjaža Keka koji je uoči subotnjeg ogleda protiv »Slaven Belupa«, odnosno dviju utakmica s »Lokomotivom« u Kupu Hrvatske (srijeda) i prvenstvu (ponedjeljak, 9. ožujka), praktički ostao bez napadača



RIJEKA » Prvi trenutak činilo se da igranje u »splitskoj kaljuži« nije ostavilo traga na igračima »Rijeke«, no na kraju se ispostavilo da su »bijeli« jako skupo platili osvojeni bod jer iz stroja je ispao jedini potpuno spremni napadač – Bekim Balaj. Albanski reprezentativni napadač u srijedu je u pratnji zamjenika sportskog direktora Ivana Mancea bio na kontrolnom pregledu u klinici Tomislava Vrbnjaka u Varaždinu i vratio se s dijagnozom koja će ga izbaciti iz stroja najmanje u idućih desetak dana.


   – U pitanju je puknuće mišićnih vlakana stabilizacijskog mišića na predjelu kuka. Riječ je o netipičnoj i vrlo rijetkoj ozljedi kod nogometaša. Predviđena stanka je desetak dana, iako sve ovisi o tome koliko brzo će trajati oporavak – objašnjava Mance.


   Ozbiljan je to udarac za »Rijekinu« momčad i veliki problem za trenera Matjaža Keka koji je uoči subotnjeg ogleda protiv »Slaven Belupa«, odnosno dviju utakmica s »Lokomotivom« u Kupu Hrvatske (srijeda) i prvenstvu (ponedjeljak, 9. ožujka), praktički ostao bez napadača. Bugarski napadač Ventsislav Hristov nema još u nogama 90 minuta. U potpunosti se oporavio od rupture potkoljeničnog mišića, ali tek lovi tjelesnu i natjecateljsku formu nužnu za igranje ozbiljnog nogometa. Do sada je uglavnom ulazio na teren po desetak minuta. Tu je i Josip Ivančić, zadarski napadač kojega u posljednje vrijeme nema ni na klupi za pričuve. Daleko je od forme koja bi ga promaknula u logičnog Balajevog nasljednika, a s obzirom na to da ni prošloga utorka na Krku nije uspio stići do pogotka, teško je očekivati da će u subotu osvanuti u zapisniku utakmice. Jedino preostalo rješenje je da Kek izvede momčad bez napadača, odnosno da gurne u vršak napada nekoga od brojnih ofenzivnih veznjaka. »Rijeka« kao »Barcelona«!




   Inače, kod Vrbnjaka su na rehabilitaciji Mate Maleš i Brazilac Moises. Maleš će idućih dana na kontrolni pregled u Barcelonu nakon čega će biti jasnije kakva je situacija. I Moisesu slijedi pregled. Navodno je situacija s njegovim koljenom nešto bolja nego što se mislio.