Copa America

Nastavlja se Messijeva reprezentativna kalvarija: Kolumbija šokirala Argentinu

Hina

REUTERS

REUTERS



Nogometaši Kolumbije pobijedili su sa 2-0 (0-0) favoriziranu Argentinu predvođenu Leom Messijem u utakmici 1. kola skupine B na Južnoameričkom prvenstvu, koja je odigrana u noći sa subote na nedjelju pred više od 35.000 gledatelja u Salvadoru, gradu u istočnom dijelu Brazila.


Vodeći pogodak za Kolumbiju u 71. minuti, preciznim i snažnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora, postigao je Roger Martinez koji je u igru ušao u 14. minuti kao zamjena za ozlijeđenog Luisa Muriela. Konačnih 2-0 postigao je još jedan ‘rezervist’, Duvan Zapata, koji je u igru ušao u 81. minuti umjesto Falcaa, a pet minuta poslije zatresao mrežu na ubačaj Lerme.


Iako je Argentina bila opasnija, imala više loptu u posjedu i stvarala više prilika za postizanje pogotka, izabranici Lionela Scalonija nisu uspjeli zatresti kolumbijsku mrežu, ponajviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Davidu Osipini.




U skupini s Kolumbijom i Argentinom su još Paragvaj i Katar, čiji je međusobni dvoboj na rasporedu večeras od 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.


U dvoboju 1. kola u skupini A Venezuela i Peru su u Porto Alegreu odigrali bez pobjednika 0-0. Na ljestvici skupine A Brazil je prvi s tri boda, Venezuela i Peru imaju po jedan, a Bolivija je bez bodova.


Prve dvije reprezentacije iz svake od tri skupina te još dvije od tri trećeplasirane momčadi izborit će mjesto u četvrtfinalu.