Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 16° 16° 4n
26. travnja 2019.
Ne daj bože

foto Naš reporter iz Kalinjingrada: Novinari nisu najgore što se "kockastima" može dogoditi

snimio Zlatko Horvat
snimio Zlatko Horvat
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2018. u 16:30 2018-06-14T16:30:00+02:00

U jučerašnjim ranim popodnevnim satima pred Radissonom je bilo prilično “prometno”, a na djelu carevali - pirotehničari. Konkretno, provjeravali su sve šahte uokolo hotela i potom ih “pečatili” pur pjenom, uz budnu pozornost bivšeg povjerenika za sigurnost HNS-a, Zorana Cvrka, na kojemu je “profesionalna deformacija” očito ostavila traga.

U predvorju hotela Radisson blu, gdje će odsjesti hrvatski reprezentativci uoči utakmice s Nigerijom već izvjesno vrijeme traju postrožena pravila ponašanja. Policija je strogo ograničila kretanje gostima i prolaznicima, svodeći bilo kakav rizik na najmanju moguću mjeru.

U jučerašnjim ranim popodnevnim satima pred Radissonom je bilo prilično “prometno”, a na djelu carevali - pirotehničari. Konkretno, provjeravali su sve šahte uokolo hotela i potom ih “pečatili” pur pjenom, uz budnu pozornost bivšeg povjerenika za sigurnost HNS-a, Zorana Cvrka, na kojemu je “profesionalna deformacija” očito ostavila traga pa se na licu mjesta želio uvjeriti da će sigurnost reprezentativaca biti zajamčena tijekom svake minute njihova boravka u Kalinjingradu. Onoga trenutka kad je znatiželja hrvatskih novinara prerasla neka očito uvriježena načela ponašanja, glavni rukovoditelj akcije izgubio je strpljenje i jasno poručio:

- Zadržavanje i snimanje je zabranjeno, molio bih vas da se udaljite.

2

Budući da je odavno poznato kako s ruskom vojskom i policijom nema šale, ostatak fotografija snimljen je s propisne udaljenosti, a željezne su ograde pomaknute još malo dalje. Za svaki slučaj. Uz konstataciju da hrvatski novinari ipak nisu najgore što se “kockastima” može dogoditi u Kalinjingradu. Ne daj Bože…

3

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka