Pad PSV u Slavoniji

Najveće europsko iznenađenje: Nizozemski mediji konsternirani. Sad definitivno znaju gdje je Osijek

P. N.

snimio Davor Javorović / PIXELL

snimio Davor Javorović / PIXELL

Internet portal football-oranje.com izvještaj o utakmici u Osijeku donosi pod naslovom: Sramotni pad PSV-a u Osijeku. - Osijek je lako izlazio na kraj s beživotnim i predvidim napadima PSV-a, pišu novinari ovog portala.

 Stadion im izgleda kao zatvorsko dvorište. PSV je stigao u podrum europskog nogometa. Tako su prije uzvratne utakmice u Osijeku pisali nizozemski novinari. Nakon poraza kod kuće, u Eindhovenu, pisali su pak da je PSV izgubio od tima za koji nitko nije čuo.

Osječki navijači tim iz Nizozemske dočekali su zato transparentom: Sad znate tko smo. Ako i nisu znali, nakon sinoćnje utakmice su zapamtili. Za Osijek danas zna cijela Europa. Osijek je najveće iznenađenje ove faze natjecanja za Europsku ligu. Nizozemski mediji su konsternirani.


Europska avantura PSV-a završila je prije nego li je zapravo počela. PSV je poražen u Hrvatskoj, rezultatom 1:0, u utakmici protiv Osijeka. Nakon poraza kod kuće, također rezultatom 1:0, PSV je ispao iz europskog natjecanja, piše nizozemski internet portal omroepbrabant.nl.


Novinar portala na koncu izvještaja iz Osijeka zaključuje: “Ovaj poraz donio je kraj jedne magične PSV-ove serije. Tim iz Eindhovena u europskim natjecanjima sudjelovao je 43 sezone za redom. Ta priča sad je gotova.”




Internet portal football-oranje.com izvještaj o utakmici u Osijeku donosi pod naslovom: Sramotni pad PSV-a u Osijeku.


– Osijek je lako izlazio na kraj s beživotnim i predvidim napadima PSV-a, pišu novinari ovog portala.


Kolovoz je, navodi se u tekstu, a PSV Eindhoven već je izbačen iz europskog natjecanja, prvi put u 43 godine. Mizerna predstava PSV-a, koji se sad može fokusirati na nizozemsko prvenstvo i kup. Budu li igrali kao u Osijeku, teško će zabilježiti koju pobjedu, bilježi novinar portala.


Osijek je uzeo najvrijedniji skalp u ovoj fazi natjecanja, stoji na stranici UEFA-e.


– Slobodan udarac Petra Bočkaja u prvom poluvremenu i prednost izu prve utakmice bili su dovoljni za eliminaciju PSV-a, navodi se na UEFA-inoj stranici.